Babyfles

De beste babyfles kopen? Dit zijn onze tips!

Welkom bij ons artikel over babyflessen! Als kersverse ouder wil je natuurlijk het beste voor je baby, en het kiezen van de juiste babyfles is daarbij handig. In dit artikel zullen we je informeren over de verschillende materialen en veiligheidsaspecten van babyflessen, de top 5 beste babyflessen geven en  handige tips geven voor het  voeden met babyflessen. Laten we beginnen!

Waarop moet je letten bij aankoop van een babyfles?

Bij het kiezen van een babyfles zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de leeftijd en behoeften van je baby. Pasgeborenen hebben bijvoorbeeld kleinere flessen nodig met langzame stroomsnelheden, terwijl oudere baby’s misschien grotere flessen nodig hebben met snellere stroomsnelheden. Daarnaast is het handig om te letten op het ergonomische ontwerp van de fles en de greep voor zowel de baby als de ouder.

Er zijn verschillende soorten babyflessen op de markt, waaronder plastic, glas en roestvrij staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Plastic flessen zijn bijvoorbeeld lichtgewicht en gemakkelijk vast te houden, terwijl glazen flessen duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn. Roestvrijstalen flessen zijn vaak stevig en vrij van schadelijke chemicaliën. Het is belangrijk om te kiezen wat het beste past bij de behoeften van jou en je baby.

Schoonmaken van de babyfles

Hygiëne is van het grootste belang bij het gebruik van babyflessen. Het is essentieel om de flessen regelmatig schoon te maken en te steriliseren om bacteriën en ziektekiemen te voorkomen. Er zijn verschillende methoden om babyflessen schoon te maken, zoals het gebruik van warm water en zeep, sterilisatie door middel van stoom, of het gebruik van speciale sterilisatie-apparaten. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt voor de juiste reiniging en sterilisatie van de flessen.

Tips voor het voeden met babyfles

Het correct voeden met een babyfles vereist de juiste techniek en positionering. Zorg ervoor dat de fles in een hoek wordt gehouden, zodat de speen gevuld is met melk en er geen lucht wordt ingeslikt. Houd de fles altijd op een niveau waarbij de speen vol melk blijft, om de kans op koliek en gasvorming te verminderen.

Voeden van baby’s

Het maakt niet uit of je kiest voor flesvoeding of borstvoeding, het gaat erom dat je voldoet aan de behoeften van je baby. Het enige verschil is dat je bij flesvoeding precies kunt zien hoeveel je baby binnenkrijgt. Maar ongeacht welke voedingsmethode je gebruikt, het belangrijkste is om te luisteren naar de hongersignalen en behoeften van je kleintje. Borstvoeding wordt algemeen beschouwd als de beste voeding voor je baby. Het heeft talloze voordelen, niet alleen voor de baby, maar ook voor jouw eigen gezondheid. Het wordt aanbevolen om minstens 6 maanden borstvoeding te geven en daarna zo lang door te gaan als jij en je baby dat willen en comfortabel vinden. Het geven van borstvoeding heeft positieve effecten op de gezondheid en ontwikkeling van je kindje, en elke week telt mee.

De uitslag: De 5 beste babyflesjes van 2023

1. Tommee Tippee Closer to Nature

Met de bekroonde Closer to Nature-zuigfles van Tommee Tippee wordt de overgang van borst- naar flesvoeding een fluitje van een cent. Deze fles is verkozen tot moeders nummer één keuze voor de overschakeling van borst- naar flesvoeding. De zachte siliconen tepelspeen bootst de huid en bewegingen van de moeder na voor een comfortabele voeding. Het ingebouwde anti-koliekventiel vermindert luchtinname en voorkomt darmkrampjes. Maar liefst 95% van de moeders meldt dat hun baby de speen accepteert. Deze fles is compact, gemakkelijk vast te houden en stimuleert een natuurlijke voedingservaring. De Tommee Tippee Closer to Nature-zuigflessen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, geschikt voor de vaatwasser, magnetron en stoomsterilisatoren. Ze zijn 100% BPA-vrij en bieden gemoedsrust. Maak de overgang naar flesvoeding gemakkelijk en comfortabel met Tommee Tippee Closer to Nature!

2. Philips Avent Natural Response Fles

Volg het unieke drinkritme van je baby met de Philips Avent Natural Response Fles. Deze fles heeft een speen die werkt als een borst, waardoor het gemakkelijk is om borst- en flesvoeding te combineren. De speen geeft alleen melk af als de baby actief aan het drinken is, net zoals bij borstvoeding. Daarnaast biedt de fles vele voordelen, zoals het kiezen van de juiste toevoersnelheid, het voorkomen van lekken en verspilling, compatibiliteit met het Philips Avent-assortiment, gemakkelijk vast te houden, eenvoudig in gebruik en schoon te maken, en de mogelijkheid om lucht in het buikje van de baby te voorkomen. Met de Philips Avent Natural Response Fles kun je op een natuurlijke manier aanleggen, krampjes verminderen en met vertrouwen voeden. Ontworpen voor maximaal comfort en gemaakt met BPA-vrij materiaal.

3. Dr. Brown’s Options+ Anti-colic

De Dr. Brown’s Options+ Anti-colic Standaardfles is een uitstekende keuze voor het voeden van je baby. Met een erg langzame uitstroomsnelheid is deze fles geschikt voor pasgeborenen en jonge baby’s. De anti-koliek functie helpt darmkrampjes te verminderen en zorgt voor een comfortabele voeding. Gemaakt van BPA-vrij polypropyleen materiaal en volledig steriliseerbaar, biedt deze fles optimale veiligheid en hygiëne. Daarnaast is de fles vaatwasser en magnetronbestendig, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot. Met de Dr. Brown’s Options+ Anti-colic Standaardfles kun je je baby op een zorgeloze en gezonde manier voeden.

4. Difrax Babyfles 170 ml Natural

De lichtbruine 170 ml Difrax S-fles is speciaal ontworpen met een unieke S-vorm, waardoor er een constante stroom van voeding mogelijk is. Het innovatieve ventiel in de bodem voorkomt vermenging van lucht met de voeding, wat ervoor zorgt dat alle waardevolle voedingsstoffen behouden blijven. De S-fles wordt geleverd met een Small flessenspeen die vanaf de geboorte kan worden gebruikt. Bij ongeveer 3 maanden kun je overstappen op de Medium flessenspeen en bij ongeveer 6 maanden naar de Large flessenspeen, wanneer de vorige maat te langzaam gaat.

5. Lansinoh 160 ml Natural Wave Flesjes 75870

Met de Lansinoh 160 ml Natural Wave Flesjes wordt het afwisselen tussen borst- en flessenvoeding een eenvoudige en natuurlijke ervaring voor je baby. De speenpunt, gemaakt van 100% zachte silicone, strekt en buigt voor optimale compressie, terwijl de verticale randen aan de binnenkant de speenstructuur versterken en vervorming voorkomen. De unieke aflopende vorm van de speen zorgt voor een soepele tongbeweging bij je kindje. Dankzij de getextureerde, brede speenbasis is het gemakkelijk om je kindje aan te leggen. Het Air Ventilation System (AVS) minimaliseert de inname van lucht tijdens het drinken, waardoor je baby minder last krijgt van buikkrampjes. Deze BPA- en BPS-vrije flesjes zijn gemakkelijk te reinigen en passen op alle Lansinoh producten. Elke verpakking bevat twee flesjes met een inhoud van 160 ml en een Natural Wave Slow speen van 100% silicone, speciaal ontworpen voor afgekolfde moedermelk.

Veelgestelde vragen over babyflessen

  1. Hoe vaak moet ik babyflessen schoonmaken? Het wordt aanbevolen om babyflessen na elk gebruik grondig schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om zich te vermenigvuldigen.
  2. Kan ik babyflessen in de vaatwasser doen? Veel babyflessen kunnen veilig in de vaatwasser worden gereinigd. Controleer echter altijd de instructies van de fabrikant om er zeker van te zijn dat de fles vaatwasserbestendig is.
  3. Hoe lang kan ik een babyfles gebruiken voordat ik deze moet vervangen? Het wordt aanbevolen om babyflessen elke 3-6 maanden te vervangen, afhankelijk van de slijtage en de staat van de fles. Controleer regelmatig op tekenen van beschadiging, zoals barsten of verkleuring.
  4. Moet ik flessensterilisatiepillen gebruiken? Flessensterilisatiepillen kunnen handig zijn voor onderweg of wanneer je geen toegang hebt tot warm water en zeep. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking volgt voor een juist gebruik.
  5. Kan ik babyflessen hergebruiken voor een volgende baby? Ja, babyflessen kunnen veilig worden hergebruikt voor een volgende baby na grondige reiniging en sterilisatie. Controleer wel altijd de staat van de flessen en vervang eventueel beschadigde of versleten onderdelen.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

  • Boxkleed
  • Babynestje
  • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare