Babygym

Het beste babynestje kopen? Dit zijn onze tips!

Welkom in de spannende wereld van babygym! Als trotse ouder wil je natuurlijk dat je baby zich optimaal ontwikkelt en plezier heeft. Een babygym kan hierbij een waardevolle toevoeging zijn. In dit artikel ontdek je alles over babygyms, de voordelen ervan en hoe je de beste babygym kunt kiezen. We bespreken ook de top 10 beste babygyms op de markt, tips voor het opzetten van een stimulerende speelomgeving, en nog veel meer. Lees verder en maak je baby’s speeltijd tot een ware belevenis!

Wat is een babygym?

Een babygym is een speeltoestel speciaal ontworpen om de zintuiglijke ontwikkeling en motorische vaardigheden van baby’s te stimuleren. Het bestaat uit een zacht speelkleed met kleurrijke speeltjes die aan boogvormige bogen hangen. Babygyms zijn ontworpen om de zintuigen van je baby te prikkelen en tegelijkertijd zijn of haar motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Oké, en waarom zou ik een babygym aanschaffen?

Spel en interactie spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van je baby. Een babygym biedt een veilige en stimulerende omgeving waarin je baby kan spelen, ontdekken en groeien. Het is een plek waar ze hun zintuigen kunnen verkennen, zoals het voelen van texturen, het zien van felle kleuren en het luisteren naar geluiden. Bovendien helpt een babygym je baby bij het ontwikkelen van essentiële motorische vaardigheden, zoals het grijpen, rollen en trappelen. Het stimuleert ook de coördinatie en kracht van je baby.

Wat is de beste babygym om te kopen?

Bij het kiezen van de beste babygym zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Allereerst is veiligheid van het grootste belang. Zorg ervoor dat de babygym stevig is gebouwd en geen scherpe randen of losse onderdelen heeft. Kies ook voor een babygym die is gemaakt van niet-giftige materialen die veilig zijn voor je baby om aan te raken en in zijn of haar mond te stoppen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de leeftijdsaanbevelingen van de babygym. Sommige babygyms zijn specifiek ontworpen voor pasgeborenen, terwijl andere modellen meer geschikt zijn voor oudere baby’s die al kunnen zitten of staan. Zorg ervoor dat je een babygym kiest die past bij de ontwikkelingsfase van je baby.

 

De uitslag: De 10 beste babygym van 2023

1. SafeTech Babygym Speelmat

Maak kennis met onze SafeTech Babygym Speelmat, de perfecte manier voor je baby om spelenderwijs te leren en ontdekken! Deze zachte en interactieve babygym biedt drie manieren om te spelen en te groeien met je kleintje, waardoor jarenlang plezier en stimulatie worden gegarandeerd. Voor de allerkleinsten hangen er drie schattige diertjes en een spiegeltje aan de boog, waarmee ze kunnen ontdekken en spelen. Voor oudere baby’s is er het activiteitenpaneel met drie verschillende speelstanden, waar ze zowel op hun buik als zittend van kunnen genieten. Het paneel introduceert ze op een speelse manier in muziek, dieren, dierengeluiden, kleuren en vormen.

Deze SafeTech Babygym Speelmat is ontworpen met het oog op duurzaamheid en functionaliteit. Het elektronische activiteitenpaneel heeft pianotoetsen waarmee kleintjes kunnen kennismaken met kleuren, vormen en dieren, terwijl ze genieten van 20 melodietjes en 6 gezongen liedjes. De stevige speelmat biedt een veilige speelomgeving voor je baby. Bovendien is de speelmat eenvoudig te wassen, aangezien deze verwijderbaar is en in de wasmachine kan worden gewassen.

2. Fisher-Price 3-in-1 gymmat

Ontdek de veelzijdige Fisher-Price® 3-in-1 Kruipen en Spelen Activiteitenspeelmat, die gedurende het eerste jaar van je baby transformeert om zich aan te passen aan de groei van je kleintje. In het begin biedt de comfortabele speelmat met hangende speeltjes volop plezier voor je pasgeboren baby tijdens het liggen en spelen. Vervolgens kun je een extra deel openklappen, waardoor je baby op de buik kan spelen met verplaatsbare speeltjes die het zintuiglijke spel stimuleren. Als laatste verandert de activiteitenspeelmat in een tunnel met leuke kiekeboeverrassingen en een oplichtende muzikale speelgoedgieter, perfect voor vroege fantasiespelletjes waarbij je baby ‘plantjes water kan geven’.

De Fisher-Price 3-in-1 Kruipen en Spelen Activiteitenspeelmat groeit in 3 verschillende fasen met je kleintje mee, van een speelmat om liggend te spelen tot een speelmat met verplaatsbare speeltjes om op de buik te spelen, en tot slot een speeltunnel die lijkt op een gezellig huisje. De speelmat wordt geleverd met 5 verplaatsbare activiteitenspeeltjes, waaronder een spiegel, een kikker-rammelaar, een BPA-vrije slak-speen, een gerimpelde tuinkabouter en een schommelende ‘gieter’ om lekker tegen te slaan. De elektronische speelgoedgieter heeft 2 instellingen (kort en lang) en biedt tot 20 minuten muziek, geluiden en lichtjes in diverse kleuren.

3. YAR Babysoundz babygym

Maak kennis met YAR Babysoundz, het perfecte speelkleedje met muziek voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en stimulerende speelruimte voor hun kleintjes. Dit schuimkleedje is bedekt met zachte en knusse stof om de baby’s comfortabel te houden tijdens het spelen. Boven het kleedje hangt een kleurrijke boog met verschillende speeltjes die de baby kan grijpen en vastpakken, wat helpt bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek. Daarnaast bevat het speelkleedje verschillende muzikale functies om de zintuigen van de baby te stimuleren. Door op de juiste knopjes te drukken, speelt het kleedje zachte en rustgevende muziek, waardoor de baby wordt gekalmeerd en ontspant. Deze functie draagt ook bij aan de ontwikkeling van het gehoor van de baby

4. HiBaby Speelkleed 3-in-1 babygym

Laat je kindje genieten van het interactieve plezier met het HiBaby speelkleed. Dit speelkleed is perfect voor ouders die op zoek zijn naar een veilige en stimulerende speelruimte voor hun kleintjes. Met zijn zachte en comfortabele oppervlak biedt het speelkleed een heerlijke speelplek. Boven het kleed hangt een speelboog met verschillende leuke speeltjes, zoals rammelaars en een spiegeltje waar je kindje in kan kijken. Liggend op de rug kan je baby tegen de pianotoetsen trappen om muziek te maken, begeleid door vrolijke lichteffecten.

Dit HiBaby speelkleed stimuleert de zintuigen van je baby door te kijken, voelen, ruiken, horen en kauwen. De pluche dierenvriendjes zorgen voor volop speelplezier en dragen bij aan de ontwikkeling van de zintuigen. Wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, kun je de piano draaien, zodat je kindje ook met de handjes piano kan spelen. Hiermee ontwikkelen ze motorische en visuele vaardigheden in een vrolijke omgeving.

5. Fly Lab Babygym

De Fly Lab Babygym is een perfecte stimulans voor de ontwikkeling van jouw kindje! Met voordelen zoals een zachte ondergrond, afneembare speelgoedpalen en divers klein speelgoed, biedt deze speelmat een geweldige speelervaring.

De zachte ondergrond van de speelgym zorgt voor het comfort van het kindje tijdens het spelen. Bovendien kunnen de speelgoedpalen eenvoudig worden verwijderd, waardoor de speelmat ook apart gebruikt kan worden indien gewenst. Het diverse klein speelgoed dat bij de speelmat wordt geleverd, prikkelt de nieuwsgierigheid van het kindje en stimuleert de ontwikkeling van hun vaardigheden.

6. Petite Amélie® Babygym

Met de schattige Petite Amélie Babygym van stevig hout creëer je een veilige en leerzame omgeving voor je baby. Plaats de speelgym op een speelkleed of in de box, zodat je baby heerlijk kan ontdekken. De speelboog is voorzien van drie stoffen accessoires: een wolk, een vos en een boom, die allemaal een ander geluid maken.

De Babygym Renard is gemaakt van hoogwaardig multiplex hout en heeft een stevige constructie. Met een afmeting van 48 x 60 x 54 cm biedt de gym voldoende ruimte voor je baby om veilig te spelen en op ontdekkingstocht te gaan. Plaats de speelgym op een speelkleed of in de box, en laat je kindje genieten van speelplezier.

7. Tiny Love Deluxe Babygym

De Tiny Love Into the Forest Gymini Deluxe is dé activiteitengym waarmee je op verschillende manieren de ontwikkeling van je baby kunt stimuleren. De babygym heeft verstelbare bogen die eenvoudig op verschillende manieren kunnen worden geplaatst om de ontwikkelingsomgeving van je baby te verbeteren. In de open bogen-modus ontstaat de perfecte buiktijd, waarbij ouders gemakkelijk toegang hebben voor een betere hechting. Het elektronische vogelspeelgoed met lichtjes en muziekfeedback fascineert en amuseert je baby, zowel wanneer het aan de activiteitenmat is bevestigd als wanneer het als speelgoed om mee te nemen wordt gebruikt. Deze Deluxe Gymini stimuleert de zintuigen van je baby en verfijnt de motoriek met een verscheidenheid aan afneembare, vermakelijke ontwikkelingsspeeltjes die de groei bevorderen en de zintuigen stimuleren. De speeltjes zijn afneembaar, zodat je gemakkelijk een favoriet kunt meenemen als je onderweg bent. Het zachte speelmatkussen kan ook worden gebruikt als aankleedkussen en is machine wasbaar voor eenvoudige reiniging.

8. Lionelo Anika Plus – Babygym

De Lionelo Anika Plus is een veelzijdige babygym die de zintuigen en handmatige vaardigheden van je baby ontwikkelt. Met deze speelkleed kunnen kinderen de wereld ontdekken door te zien en te voelen. De levendige kleuren stimuleren het gezichtsvermogen, terwijl de speeltjes, rammelaars, bijtring en spiegel de motoriek van je baby bevorderen. De onderkant van de mat is gemaakt van dik, isolerend materiaal, en de set bevat ook een interactief boekje. Met een grote afmeting van 115 x 110 x 53 cm biedt dit speelkleed voldoende ruimte voor je baby om te spelen en te groeien.

De Lionelo Anika Plus speelkleed is gebaseerd op levendige en kindvriendelijke kleuren die de aandacht van je kleintje trekken en de verbeeldingskracht en concentratievermogen stimuleren. Het patroon is zo ontworpen dat je baby spelenderwijs dieren kan leren herkennen. Het dubbelzijdige speelgoed met geluid biedt extra plezier en stimuleert de grijp- en motorische vaardigheden van je baby. Leg je baby op zijn buik met behulp van het speciale kussen dat wordt meegeleverd, zodat hij de spieren van zijn armen en rug kan versterken en zich kan voorbereiden op het zelfstandig zitten.

9. WonderOne – BabyGym

Ben jij op zoek naar de perfecte babygym voor jouw kleine wonder? Zoek niet verder, want WonderOne heeft de ideale speelmat voor jou! Deze interactieve en veilige speelmat prikkelt de zintuigen van jouw baby en biedt eindeloos speelplezier. Veiligheid staat voorop bij WonderOne, daarom hebben we ervoor gezorgd dat de babygym extra stevig is. Dankzij de bevestiging in de sockets aan het uiteinde van de speelboog, kun jij met een gerust hart je kindje laten ontdekken.

De WonderOne speelmat is veelzijdig en biedt jouw prinsje of prinsesje de mogelijkheid om de wereld op verschillende manieren te ontdekken. Of het nu liggend op de rug, op de buik of zittend bij de piano is, alles kan met de WonderOne Babygym.

10. Lovevery Play babygym

De Lovevery Play Gym is dé leerzame babgym waar jouw baby het hele jaar plezier van heeft! Deze speelmat bestaat uit 5 zones die elke ontwikkelfase van jouw baby stimuleren. Van fixeren en geluid maken tot het verkennen van kleuren en aanraking; met de Lovevery Play Gym leert jouw baby het allemaal. De meegeleverde speelgids bevat speelideeën van deskundigen voor het hele eerste jaar, zodat je samen kunt spelen en de ontwikkeling van je baby kunt bevorderen.

De Lovevery Play Gym biedt een fijne en veilige speelomgeving voor jouw baby. Gemaakt van babyveilige, natuurlijke materialen en duurzaam gewonnen FSC-gecertificeerd hout, voldoet deze babygym aan de hoogste wereldwijde veiligheidsstandaarden voor babyspeelgoed.

Veelgestelde vragen babygym

  1. Wat is de aanbevolen leeftijd voor een babygym? De meeste babygyms zijn geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden. Raadpleeg echter altijd de specifieke leeftijdsaanbevelingen van de fabrikant.
  2. Kan ik een babygym gebruiken voor buiktijd? Ja, een babygym kan ook worden gebruikt voor buikligging. Plaats je baby op zijn of haar buik op het speelkleed en moedig hem of haar aan om het hoofdje op te tillen.
  3. Zijn babygyms gemakkelijk in elkaar te zetten? Ja, de meeste babygyms worden geleverd met eenvoudige montage-instructies en zijn gemakkelijk in elkaar te zetten. Volg gewoon de stappen en zorg ervoor dat alle onderdelen stevig zijn bevestigd voordat je je baby erop plaatst.
  4. Hoe lang moet mijn baby dagelijks op de babygym spelen? De speeltijd op de babygym kan variëren, maar het wordt aanbevolen om het spel in korte sessies van ongeveer 10 tot 15 minuten te houden. Pas de speeltijd aan aan de behoeften en interesses van je baby.
  5. Kan ik de speeltjes en het speelkleed van een babygym wassen? Ja, de meeste babygyms worden geleverd met afneembare en wasbare speeltjes en speelkleden. Volg de instructies van de fabrikant voor het wassen en drogen van de onderdelen.
 
 
 

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

  • Boxkleed
  • Babynestje
  • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare