Babythermometer

De beste babythermometer kopen? Dit zijn onze tips!

Als ouder is het monitoren van de gezondheid van je baby van groot belang. Een essentieel hulpmiddel is een betrouwbare babythermometer. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over babythermometers, waaronder de verschillende soorten, het gebruik, de temperaturen en meer. Dus laten we beginnen en ervoor zorgen dat je de kennis hebt om je baby veilig en gezond te houden!

Welke verschillende thermometers zijn er?

Er zijn verschillende soorten babythermometers beschikbaar op de markt. Elk type thermometer heeft zijn eigen unieke eigenschappen, voordelen en gebruiksmethoden. Hier zijn enkele veel voorkomende soorten babythermometers:

 • Digitale babythermometers zijn zeer nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken. Ze worden vaak gebruikt omdat ze snel en betrouwbaar temperatuurmetingen kunnen leveren. Digitale thermometers hebben een digitaal display waarop de temperatuur wordt weergegeven. Sommige modellen hebben extra functies, zoals geheugenopslag voor eerdere metingen.
 • Oorthermometers, ook wel bekend als tympanische thermometers, worden in het oor van de baby geplaatst om de temperatuur te meten. Ze werken door het meten van de infraroodwarmte die uit het oor wordt uitgezonden. Oorthermometers zijn snel en gemakkelijk te gebruiken, maar het is belangrijk om de juiste positionering te waarborgen voor nauwkeurige metingen.
 • Voorhoofdthermometers, ook wel bekend als niet-contactthermometers, meten de lichaamstemperatuur door de infraroodwarmte die door het voorhoofd wordt uitgestraald. Ze zijn handig omdat ze zonder direct contact kunnen worden gebruikt, wat vooral handig is bij onrustige baby’s. Voorhoofdthermometers zijn snel en hygiënisch, maar het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen voor nauwkeurige metingen.
 • Rectale thermometers worden in het rectum van de baby ingebracht om de lichaamstemperatuur te meten. Ze worden beschouwd als de meest nauwkeurige methode voor het meten van de lichaamstemperatuur bij baby’s. Rectale thermometers moeten zorgvuldig worden gebruikt en gereinigd na elk gebruik.

Waarom is het belangrijk om een babythermometer te gebruiken?

Het gebruik van een babythermometer is van cruciaal belang bij het monitoren van de gezondheid van je baby. Temperatuurmetingen kunnen informatie geven over mogelijke ziekten of infecties. Een verhoogde lichaamstemperatuur kan bijvoorbeeld duiden op koorts, wat kan wijzen op een onderliggende medische aandoening. Door regelmatig de temperatuur van je baby te controleren, kun je snel reageren en indien nodig medische hulp zoeken.

Oké, en wat is een normale temperatuur voor mijn baby?

 • Temperatuur baby: < 36°C (Onder-temperatuur)

Betekenis: Bel de verloskundige of huisarts en zorg voor warmte

 • Temperatuur baby: 36 – 36,5°C (Lage temperatuur)

Betekenis: Meet opnieuw, kleed je kindje warmer aan en meet later

 • Temperatuur baby: 36,5 – 37,5°C (Normale temperatuur)

Betekenis: Alles is prima, je baby heeft een goede lichaamstemperatuur

 • Temperatuur baby: 37,5 – 38°C (Verhoging)

Betekenis: Kleed je kindje lichter aan en meet later opnieuw

 • Temperatuur baby: > 38°C (Koorts)

Betekenis: Bel de verloskundige of huisarts en zorg voor koeling

De uitslag: De 10 beste babythermometers van 2023

1. Veroval Baby 3-in-1 Infrarood Koortsthermometer

Met de Veroval Baby 3-in-1 infrarood koortsthermometer kun je op een zachte en gemakkelijke manier de lichaamstemperatuur van je baby meten, zonder huidcontact of geluid. Deze thermometer biedt een contactloze meting, zodat je nooit meer je baby hoeft te storen tijdens het slapen. Dankzij de infraroodtechnologie wordt de temperatuur snel en nauwkeurig gemeten. De thermometer heeft een 3-in-1 functie en kan naast lichaamstemperatuur ook oppervlakte- en omgevingstemperatuur meten. Met de led-positioneerhulp, het optische koortsalarm en de ergonomische vorm is deze thermometer zeer gebruiksvriendelijk. De Veroval Baby slaat maximaal 10 meetwaarden op en laat de ontwikkeling van de koorts zien. Met de objectmodus kun je ook de temperatuur van objecten meten. De thermometer heeft een hoge meetnauwkeurigheid dankzij de infraroodtechnologie en wordt geleverd inclusief opbergbox en batterijen. Met 5 jaar garantie en klinische validatie is de Veroval Baby 3-in-1 infrarood koortsthermometer ideaal voor jonge gezinnen.

2. OMRON Eco Temp Intelli IT Smart Koortsthermometer

De OMRON Eco Temp Intelli IT Smart Koortsthermometer is een slimme digitale lichaamsthermometer die je helpt om je lichaamstemperatuur nauwkeurig bij te houden. Met deze thermometer kun je eenvoudig je temperatuur controleren vanaf het moment dat je de eerste verandering in lichaamstemperatuur opmerkt. Bewaar elke meting op je smartphone met behulp van de OMRON Connect-app. Hiermee kun je de ontwikkeling van koorts of ziekte volgen en deze informatie gemakkelijk delen met je arts. De Eco Temp Intelli IT heeft een meettijd van 40 seconden en kan gebruikt worden voor zowel volwassenen, kinderen als baby’s. Het biedt metingen in zowel Celsius als Fahrenheit en heeft handige functies zoals een zoemer die de meettijd aangeeft en een geheugen voor de vorige meting. Met de OMRON Eco Temp Intelli IT Smart Koortsthermometer houd je eenvoudig en nauwkeurig je lichaamstemperatuur bij, ondersteund door een overzichtelijke mobiele app.

3. iProven DTR-1221A – Digitale Thermometer

De iProven DTR-1221A is dé lichaamsthermometer voor zowel oraal als rectaal gebruik. Deze thermometer geeft binnen 10 seconden een nauwkeurig resultaat en is volledig waterdicht. De flexibele tip zorgt voor een comfortabele meting, wat vooral ideaal is voor baby’s en beweeglijke kinderen. Met het koortsalarm word je gewaarschuwd bij een temperatuur van 37.8°C of hoger, en de smiley indicatie laat duidelijk zien wat je temperatuur betekent. Deze thermometer wordt geleverd inclusief doorzichtige kunststof hard-case.

4. MIFOR – Staafthermometer met Flexibele Tip

De MIFOR staafthermometer met flexibele tip is speciaal ontworpen voor baby’s en biedt een snelle en nauwkeurige meting van de lichaamstemperatuur. De flexibele punt van de thermometer buigt mee met de bewegingen van je baby, waardoor het comfortabel is en verstikkingsgevaar wordt voorkomen. Bij koorts geeft de MIFOR thermometer een intensief piepend geluid, zodat je meteen weet of je baby last heeft van verhoging. Deze thermometer is geschikt voor het meten van de temperatuur via de oksel, de mond of het rectum. Met zijn compacte formaat en lichte gewicht is de MIFOR thermometer handig in gebruik en ideaal voor het opmeten van de temperatuur bij zuigelingen.

5. AMDJ® Digitale Thermometer

Ben je op zoek naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke digitale thermometer? Deze thermometer is ideaal voor het meten van de lichaamstemperatuur bij baby’s, kinderen en volwassenen. Met de mogelijkheid om de temperatuur te meten via de oksel, mond of rectaal, biedt deze thermometer flexibiliteit en nauwkeurigheid. Binnen 5-10 seconden geeft het duidelijke digitale LCD-display het meetresultaat weer, zodat je snel kunt zien of er sprake is van verhoging of koorts. De thermometer is geschikt voor meerdere personen na schoonmaak en wordt geleverd met een handleiding.

6. Bintoi® X100

Op zoek naar een eenvoudige en nauwkeurige manier om de temperatuur van je baby te meten? De Bintoi® X100 digitale oor- en voorhoofdthermometer is de perfecte keuze. Met deze thermometer hoef je je baby niet wakker te maken om de koorts te meten. Het hygiënische en gebruiksvriendelijke ontwerp zorgt ervoor dat je de thermometer niet hoeft te steriliseren na gebruik. Bovendien is het apparaat uitgerust met een stille modus, zodat je kunt meten terwijl je baby slaapt. De thermometer heeft drie functies: voorhoofd-, oor- en oppervlaktemodus, waardoor je niet alleen de lichaamstemperatuur kunt meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen en voorwerpen. Met de snelle en nauwkeurige meting in slechts 1 seconde, en de mogelijkheid om het temperatuurverloop bij te houden, biedt de Bintoi® X100 thermometer alles wat je nodig hebt om de gezondheid van je baby te bewaken.

7. Braun Digitale Thermometer

Met de Braun Digitale Thermometer  hoef je nooit meer te twijfelen over de temperatuur van je baby of kind. Deze thermometer maakt gebruik van zowel de no-touch als touch-methode voor het meten van de temperatuur van het voorhoofd, voorwerpen en vloeistoffen. De unieke Age Precision technologie van Braun biedt ondersteuning met leeftijdsinstelling bij koorts, waardoor je als ouder meer vertrouwen hebt in de metingen. Het verlichte display en de kleurgecodeerde weergave maken het eenvoudig om de resultaten te interpreteren. Met de stille modus kun je zelfs ’s nachts metingen doen zonder je kind wakker te maken

8. Medisana TM 750  Lichaamsthermometer

Met de Medisana TM 750 Lichaamsthermometer behoort het ouderwetse koortsmeten onder de tong of in de oksel tot het verleden. Deze infrarood thermometer biedt een snelle en eenvoudige manier om de lichaamstemperatuur te meten. Dankzij de innovatieve technologie krijg je binnen een oogwenk een nauwkeurige meting op het duidelijke display te zien. Of je nu koorts wilt controleren bij ziekte of de temperatuur van oppervlakken en vloeistoffen wilt meten, de TM 750 is een veelzijdig en handig hulpmiddel. Bovendien kun je het ziekteverloop volgen door de laatste 30 metingen eenvoudig terug te lezen. Maak het meten van koorts en het dagelijkse huishouden gemakkelijker met de TM 750 Lichaamsthermometer van Medisana.

9. MostEssential Premium Koortsthermometer

De MostEssential Premium Koortsthermometer is dé betrouwbare en veilige keuze als het gaat om infrarood thermometers. Aanbevolen door het Ministerie van Volksgezondheid is deze professionele thermometer ideaal voor het meten van lichaamstemperatuur via het oor of voorhoofd, binnen slechts 1 seconde. Met handige functies zoals het opslaan van de laatste 40 metingen, contactloos meten, een helder vierkleurendisplay en een compact formaat, is deze thermometer perfect voor het hele gezin

10. New York Biology  infrarood oor en voorhoofdthermometer

De New York Biology Infrarood Oor en Voorhoofdthermometer is de ideale keuze voor snel, veilig en betrouwbaar meten van de lichaamstemperatuur van baby’s, kinderen en volwassenen. Met deze thermometer kun je binnen één seconde de temperatuur meten in het oor of contactloos op het voorhoofd. Daarnaast is het ook mogelijk om de temperatuur van voedsel, drank en de omgeving te meten. Met handige functies zoals een vierkleurendisplay, koortsalarm en een geheugen voor 35 metingen, is deze thermometer gemakkelijk en comfortabel in gebruik

Veelgestelde vragen over babythermometers 

 1. Welk type babythermometer is het meest nauwkeurig? Digitale rectale thermometers worden over het algemeen beschouwd als de meest nauwkeurige methode voor het meten van de lichaamstemperatuur bij baby’s. Ze bieden betrouwbare en consistente metingen.
 2. Kan ik dezelfde thermometer gebruiken voor alle leeftijden? Sommige thermometers zijn geschikt voor alle leeftijden, terwijl andere specifiek zijn ontworpen voor baby’s. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en een thermometer te kiezen die geschikt is voor de leeftijd van je baby.
 3. Moet ik de thermometer desinfecteren na elk gebruik? Ja, het is belangrijk om de thermometer grondig te reinigen en te desinfecteren na elk gebruik. Dit helpt kruisbesmetting te voorkomen en de hygiëne te waarborgen.
 4. Kan ik de temperatuur van mijn baby onder de oksel meten? Het meten van de temperatuur onder de oksel is over het algemeen minder nauwkeurig dan andere methoden, zoals rectale of voorhoofdmetingen. Het kan echter een ruwe schatting geven van de lichaamstemperatuur bij baby’s.
 5. Moet ik een koortswerend middel geven als de temperatuur van mijn baby stijgt? Het is belangrijk om medisch advies in te winnen voordat je een koortswerend middel geeft aan je baby. Een arts kan je de juiste dosering en instructies geven op basis van de leeftijd en het gewicht van je baby.
 6. Hoe vaak moet ik de temperatuur van mijn baby controleren? Het wordt aanbevolen om de temperatuur van je baby regelmatig te controleren als je vermoedt dat er iets mis is. Raadpleeg de instructies van de fabrikant of een zorgverlener voor specifieke richtlijnen.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare