Babyweegschaal

De beste babyweegschaal kopen? Dit zijn onze tips!

Het wegen van je baby is een belangrijk aspect van de zorg voor een pasgeborene. Het helpt je niet alleen bij het volgen van de groei en ontwikkeling van je kleintje, maar kan ook vroegtijdige tekenen van gezondheidsproblemen detecteren. Een babyweegschaal is een handig hulpmiddel dat speciaal is ontworpen voor het wegen van baby’s. In dit artikel zullen we de verschillende soorten babyweegschalen bespreken en enkele handige tips geven voor het gebruik van een babyweegschaal en het wegen van je baby.

Waarom is het nuttig om je baby regelmatig te wegen?

Er zijn verschillende redenen waarom je regelmatig je baby zou willen wegen: 

 1. Monitoren van de groei en ontwikkeling van je baby: Het regelmatig wegen van je baby stelt je in staat om de groei en ontwikkeling van je kleintje bij te houden. Je kunt zien of je baby een gezond gewicht bereikt en of er sprake is van een normale gewichtstoename.
 2. Detectie van mogelijke gezondheidsproblemen: Door je baby regelmatig te wegen, kun je vroegtijdige tekenen van gezondheidsproblemen opsporen. Een plotselinge afname of toename van het gewicht kan wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen die aandacht vereisen.
 3. Borstvoeding en flesvoeding bijhouden: Als je borstvoeding geeft of flesvoeding geeft, kan een babyweegschaal helpen bij het bijhouden van de hoeveelheid voeding die je baby krijgt. Je kunt controleren of je baby voldoende melk binnenkrijgt en of er aanpassingen nodig zijn.

Oké, en waarvoor gebruik je een babynestje?

Ho, ho, ho, wacht even! Laat jouw kleintje niet de hele nacht doorbrengen in het babynestje. Het is bedoeld om jouw baby in de gaten te kunnen houden terwijl jij nog even je handen vrij hebt, maar het moet wel altijd onder toezicht gebeuren. Dus niet stiekem een dutje doen terwijl jouw kleine spruit lekker ligt te slapen in het nestje. Het is geen slaapzak!

Je kunt het babynestje gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden oud. Daarna wordt het tijd om afscheid te nemen van het mandje, want wanneer jouw kindje begint met rollen kan het een beetje gevaarlijk worden. Dus als jouw kleintje begint te draaien als een tol, wordt het tijd om het nestje weg te doen. Maar tot die tijd: geniet van het knusse coconnetje dat je hebt gecreëerd voor jouw kleintje.

Wat is een gezond gewicht voor mijn baby?

Hieronder vind je twee tabellen met gewichten om te weten of je baby een gezond gewicht heeft:

                        gewicht jongen                                                 gewicht meisje

De uitslag: De 7 beste babyweegschalen van 2023

1. Alecto BC-29 Babyweegschaal

De Alecto BC-29 Babyweegschaal is ideaal om de groei van je baby nauwlettend te volgen. Met een nauwkeurigheid tot op 5 gram, biedt deze weegschaal snelle en betrouwbare metingen. Of je baby nu actief is of beweeglijk, het stabilisatiesysteem zorgt voor een stabiele weging. De babyweegschaal is verkrijgbaar in de kleur wit en heeft een comfortabele opstaande rand aan beide zijkanten om rollen of wegglijden te voorkomen. Het grote en duidelijke display maakt het aflezen van het gewicht eenvoudig. Daarnaast kun je met de nulmeting functie het gewicht van een doek of dekentje uitsluiten bij het wegen. Met de Alecto BC-29 Babyweegschaal kies je voor een veilig en kwalitatief product om de groei van je baby zorgvuldig te monitoren.

2. Esperanza EBS019 Babyweegschaal

Met de Esperanza EBS019 Babyweegschaal kun je de groei en gezondheid van je baby nauwkeurig volgen. Deze digitale weegschaal is in staat om je baby tot op 10 gram nauwkeurig te wegen, met een capaciteit tot 20 kg. Hierdoor kun je niet alleen de ontwikkeling van je kindje goed bijhouden, maar ook controleren of je baby voldoende voeding binnenkrijgt. Het grote LED-scherm toont het gewicht duidelijk en kan worden weergegeven in kilogram, pound of stone, naar jouw voorkeur. De weegschaal is comfortabel voor je baby, met een TARE-functie om kleding of doeken eerst te wegen en een HOLD-functie om bewegende baby’s nauwkeurig te meten. Daarnaast beschikt de weegschaal over handige functies zoals een batterij- en overbelastings-indicator en automatische uitschakeling.

3. Luvion Babyweegschaal Exact-75

Met de Luvion Exact-75 digitale babyweegschaal kun je het gewicht van je baby tot op 5 gram nauwkeurig meten, wat vooral belangrijk is bij prematuur kindjes en bij het geven van borstvoeding. Andere weegschalen hebben vaak een afwijking van 10 tot 20 gram, maar met deze weegschaal kun je tot op 5 gram precies meten, wat maximaal 10 ml afwijking geeft bij het voeden. De weegschaal heeft een handige tare-functie waarmee je de baby kunt wegen zonder de kleding mee te rekenen. Met het ergonomisch design en het duidelijke LCD-display is deze weegschaal comfortabel en veilig voor je baby.

4. Adler AD 8139

Met de Adler AD 8139 babyweegschaal wordt het controleren van het gewicht van je baby tijdens de eerste maanden veel gemakkelijker. Deze pediatrische weegschaal heeft een meetbereik tot 20 kg en een nauwkeurigheid van 0,01 kg, waardoor het eenvoudig is om de groei van je kindje te monitoren. Het grote platform van 56×26 cm biedt comfort en stabiliteit. Dankzij de HOLD-functie kan een bewegend kind gemakkelijk gewogen worden, terwijl de tarrafunctie zorgt voor nauwkeurige metingen, zelfs wanneer je je baby aankleedt. Het grote LCD-display van 60×21 mm maakt het aflezen van de metingen eenvoudig. Bovendien schakelt de weegschaal automatisch uit na 20 seconden, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het uitschakelen van het apparaat.

5. Topcom WG-2490 Babyweegschaal

Met de Topcom WG-2490 Babyweegschaal hoef je niet langer te wachten op je bezoek aan het consultatiebureau om het gewicht van je baby te controleren. Deze weegschaal weegt tot op de 10 gram nauwkeurig, met een maximum van 20 kilogram. Dankzij de handige Tare-functie kun je het gewicht van een handdoek of deken eenvoudig aftrekken van het weeggewicht, zodat alleen het gewicht van je baby wordt weergegeven op het display. De weegschaal werkt op 2 AAA-batterijen, die zijn inbegrepen, en schakelt automatisch uit om de levensduur van de batterijen te verlengen. Met de Topcom WG-2490 Babyweegschaal kun je dagelijks het gewicht van je baby bijhouden en ervoor zorgen dat je kindje goed groeit.

6. A&K Baby Weegschaal

Met de digitale babyweegschaal van A&K kun je snel en eenvoudig het exacte gewicht van jouw kindje aflezen. Deze multifunctionele weegschaal is speciaal ontworpen om kersverse ouders het leven iets gemakkelijker te maken. De weegschaal is zeer nauwkeurig en kan gebruikt worden tot een gewicht van 20 kg, met een precisie van +/- 10 g. Je kindje ligt comfortabel en veilig op het platte oppervlak met een totale lengte van 55 cm, wat zorgt voor nauwkeurige metingen. Bovendien is deze weegschaal ook geschikt om huisdieren te wegen, dankzij de handige vergrendelingsfunctie. De A&K Baby Weegschaal is multifunctioneel, eenvoudig op te bergen en wordt geleverd met 2 AAA-batterijen. Met deze weegschaal heb je alles wat je nodig hebt om het gewicht van je kindje nauwkeurig te meten.

7. Grundig Babyweegschaal

Met de Grundig BW219 babyweegschaal houd je gemakkelijk het gewicht van je baby in de gaten. Het gewicht van je kindje is een belangrijke indicator voor zijn gezondheid en ontwikkeling. Met deze digitale weegschaal krijg je in enkele seconden nauwkeurige metingen op het digitale display. De weegschaal heeft een meetbereik tot 20 kg met een precisie van 10 gram, waardoor je de groei van je baby goed kunt volgen. Dankzij het platte ontwerp neemt de weegschaal nauwelijks ruimte in beslag, zowel thuis als op reis. Met de tare-functie kun je het gewicht van een handdoek aftrekken, zodat je baby comfortabel en warm blijft tijdens het wegen. De Grundig BW219 babyweegschaal heeft een gebogen ontwerp voor een veilige grip, een groot LCD-display voor gemakkelijke aflezing en antislipvoeten voor extra stabiliteit. Deze weegschaal werkt op 2 AAA-batterijen (meegeleverd) en schakelt automatisch uit om energie te besparen.

Veelgestelde vragen over een babyweegschaal

 1. Hoe vaak moet ik mijn baby wegen? Het wordt aanbevolen om je baby in de eerste weken na de geboorte regelmatig te wegen, zoals aangegeven door je zorgverlener. Daarna kan het interval tussen het wegen worden verminderd, tenzij er specifieke gezondheidsproblemen zijn.
 2. Kan ik een normale weegschaal gebruiken om mijn baby te wegen? Het wordt afgeraden om een normale weegschaal te gebruiken om je baby te wegen, omdat deze mogelijk niet nauwkeurig genoeg is voor de kleine gewichtstoename van een baby. Het is beter om een babyweegschaal te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het wegen van baby’s.
 3. Hoe lang moet ik de gewichtsgegevens van mijn baby bijhouden? Het is handig om de gewichtsgegevens van je baby bij te houden gedurende de eerste maanden en zelfs het eerste jaar. Dit geeft je inzicht in de groei en ontwikkeling van je baby en kan nuttig zijn bij het raadplegen van zorgverleners.
 4. Kan een babyweegschaal helpen bij het identificeren van voedingsproblemen? Ja, een babyweegschaal kan helpen bij het identificeren van voedingsproblemen. Als je regelmatig weegt en de gewichtstoename van je baby volgt, kun je patronen of afwijkingen opmerken die kunnen wijzen op voedingsproblemen, zoals onvoldoende melkinname.
 5. Zijn digitale babyweegschalen nauwkeuriger dan traditionele weegschalen? Over het algemeen bieden digitale babyweegschalen nauwkeurigere metingen dan traditionele weegschalen. Ze hebben geavanceerde sensoren en technologieën die zorgen voor een precieze gewichtsmeting.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare