Balansbord

Het beste balansbord kopen? Dit zijn onze tips!

Het hebben van een balansbord is niet alleen leuk voor kinderen, maar het biedt ook talloze voordelen voor hun fysieke en cognitieve ontwikkeling. In dit artikel bespreken we wat een balansbord precies is, de voordelen ervan voor kinderen en we presenteren de top 10 beste balansborden die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Wat is een balansbord?

Een balansbord is een speciaal ontworpen platform dat balans, coördinatie en stabiliteit bevordert. Het kan verschillende vormen en maten hebben, maar het basisprincipe blijft hetzelfde. Het bord is meestal gemaakt van duurzaam hout of kunststof en heeft een afgeronde onderkant waardoor het wiebelt wanneer erop gestaan of gezeten wordt. Dit wiebelende effect daagt kinderen uit om hun evenwicht te bewaren en stimuleert het gebruik van verschillende spiergroepen.

Oké, en waarvoor gebruik je een balansbord?

Een balansbord is ontworpen om het lichaam uit te dagen om kleine aanpassingen te maken om in evenwicht te blijven. Dit helpt de spieren te versterken, de coördinatie te verbeteren en de core stability te ontwikkelen. Kinderen kunnen erop staan, zitten, wiebelen, draaien en zelfs oefeningen uitvoeren. Het gebruik van een balansbord stimuleert ook de sensorische integratie, wat essentieel is voor de ontwikkeling van de zintuigen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een balansbord voor kinderen?

Het regelmatig gebruik van een balansbord biedt talloze voordelen voor kinderen:

 1. Verbeterde motorische vaardigheden: Door het constant aanpassen van hun evenwicht verbeteren kinderen hun motorische vaardigheden en versterken ze hun spieren.
 2. Betere focus en concentratie: Het gebruik van een balansbord kan de concentratie van kinderen verbeteren, omdat het hen stimuleert om gefocust te blijven om in balans te blijven.
 3. Bevordering van een gezonde houding: Balansborden helpen kinderen hun lichaamshouding en stabiliteit te verbeteren, waardoor ze een gezondere houding ontwikkelen.
 4. Stimulatie van de creativiteit: Kinderen kunnen hun verbeeldingskracht gebruiken en verschillende spelletjes en activiteiten bedenken om op het balansbord te doen, wat hun creativiteit stimuleert.
 5. Vergroting van het zelfvertrouwen: Naarmate kinderen beter worden in het gebruik van het balansbord en nieuwe vaardigheden ontwikkelen, groeit hun zelfvertrouwen.

Hoe kies je het beste balansbord voor je kinderen?

 • Leeftijd en Gewichtsrichtlijnen: Verschillende balansborden hebben verschillende gewichts- en leeftijdsrichtlijnen. Zorg ervoor dat het balansbord dat je kiest geschikt is voor het gewicht en de leeftijd van je kind, zodat het veilig en effectief kan worden gebruikt.
 • Materiaal en Duurzaamheid: Kies voor een balansbord dat gemaakt is van hoogwaardige materialen en duurzaam is. Het bord moet bestand zijn tegen dagelijks gebruik en lang meegaan, zelfs als je kind er actief op speelt.
 • Veiligheidsaspecten: Controleer of het balansbord voorzien is van antislipoppervlakken en afgeronde randen om het risico op uitglijden of letsel te verminderen. Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben.
 • Prijs en Waarde: Overweeg je budget bij het kiezen van een balansbord, maar zorg er tegelijkertijd voor dat je waarde krijgt voor je geld. Vergelijk de functies, kwaliteit en prijs van verschillende opties om de beste keuze te maken.

De uitslag: De 10 beste balansborden van 2023

1. LOEF WAVE Original®

Ontdek de veelzijdigheid van de LOEF WAVE – ORIGINAL BALANCE, het balance board speciaal ontwikkeld voor jouw kinderen. Dit duurzame balansspeelgoed is geschikt voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. De WAVE biedt eindeloze mogelijkheden: van balance board tot racebaan, van zitje tot schommel, en nog veel meer. Het balance board stimuleert kracht, evenwicht en bewustzijn van het lichaam op een speelse manier.

De WAVE Balance Board is niet alleen stabiel voor kleine beentjes, maar ook licht genoeg zodat kinderen het zelf kunnen tillen. Het kleurrijke persvilt zorgt ervoor dat de WAVE stabiel blijft en je vloer onbeschadigd blijft. Laat jouw kind spelen, fantaseren, bewegen en daarna lekker uitrusten op dit veelzijdige balance board.

2. TumTum Balance Board XL

Ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardig balansbord waarmee je kind(eren) zich kunnen vermaken terwijl jij geniet van je favoriete film of serie? Dan is de TumTum Balance Board XL van TumTum® de perfecte uitkomst! Dit balansbord is gemaakt van hoogwaardig berkenhout en volledig vrij van plastic, waardoor het zeer milieuvriendelijk, duurzaam en veilig is. Met zijn sublieme afwerking biedt het optimale duurzaamheid en kwaliteit.

De TumTum Balance Board XL is geschikt voor zowel kinderen, volwassenen als ouderen. Naast eindeloos speelplezier helpt dit balansbord bij de ontwikkeling van evenwicht, balansproblemen en motorische vaardigheden. Het stimuleert creativiteit, bewegingsbehoeften en zowel de fijne als grove motoriek. 

De TumTum Balance Board XL kan ook dienen als perfect speelgoed om je kinderen te laten bewegen na een periode van inactiviteit, zoals na het hebben van “schermtijd”. Daarnaast is het ook zeer geschikt als lig- of zitschommel wanneer je kind moe of onrustig is, waardoor ze tot rust kunnen komen door lekker te schommelen.

3. Spordas balanceboard kinderen

Ontdek het stevige houten Balance Board voor kinderen van Spordas, een speelse manier om balans, coördinatie, kracht, ruimtelijk en fysiek bewustzijn te stimuleren. Dit balansbord is perfect afgestemd op de kleine voetjes van kinderen en heeft aantrekkelijke afbeeldingen die aangeven waar ze hun voeten kunnen plaatsen. Met zijn zeer duurzame houten constructie is het een betrouwbare keuze. Aanbevolen voor kinderen van 3 jaar en ouder, met een maximaal belastbaar gewicht van 80 kilo. De afmetingen zijn 42 x 24 x 7 cm. Dit balansbord is ECO-vriendelijk en gemaakt van hoogwaardig hout.

Haal het Balance Board van Spordas in huis en laat je kinderen spelenderwijs hun balans en coördinatie verbeteren!

4. Sportbay Wobble Board

Ontdek de Sportbay Wobble Board, een veelzijdig balanceboard waar kinderen op allerlei manieren plezier aan kunnen beleven. Dit blank gelakte balansbord is bekleed met vilt in de kleur baby muis en kan gebruikt worden als wip, schommel, ligstoel, opstapje, gymtoestel, brug en nog veel meer. De Wobble Board stimuleert de creativiteit, lichaamsbewustzijn en evenwicht. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot en met volwassenen.

De Wobble Board is gemaakt van duurzaam geperst beukenhout en heeft aan de onderzijde EKO vilt om de vloer te beschermen en geluid te dempen. Het balansbord is eenvoudig schoon te maken met een vochtig doekje, en voor het vilt wordt ossengalzeep aanbevolen. Het gebruik binnenshuis is aan te raden vanwege slijtage, en het wordt aanbevolen om de Wobble Board te gebruiken met blote voeten of schoenen, maar niet met gladde sokken. De afmetingen van de Wobble Board zijn 83 x 30 x 17 mm

5. Kinderfeets houten balansbord

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de balansborden van Kinderfeets. Met het Kinderfeets Balance Board Rose kun je leren balanceren, jezelf uitdagen om te bewegen en het gebruiken als schommelstoel, brug of opstapje. Deze balansborden stimuleren de ontwikkeling en bieden eindeloos veel mogelijkheden voor open ended spel.

Het Kinderfeets Balance Board is gemaakt van Europees beukenmultiplex en heeft een maximale belastbaarheid van 220 kg. De afmetingen zijn 81 x 30 x 18 cm en het is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden. Het is verkrijgbaar in bamboe en andere beukenhouten kleuren, en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

6. Amaya Balansbord

Ontdek het meest complete en functionele balansbord, de Schildpad Balance Board van Amaya. Dankzij de antislip zeshoeken op de basis kun je veilig van de ene naar de andere kant schommelen. Dit balansbord zorgt voor een soepele en gemakkelijk te controleren beweging. Kinderen kunnen erop staan of zitten terwijl ze hun motoriek ontwikkelen en hun evenwicht verbeteren. Met handgrepen om vast te pakken voor extra stabiliteit.

De Schildpad Balance Board maakt het mogelijk om bochten en zijwaartse bewegingen te maken, dankzij de laterale draaipunten op de basis waarop het kind rust terwijl het gewicht van het lichaam verandert. Het traint de spieren, het mechanische evenwicht en stimuleert de proprioceptie van kinderen. De zachte rubberen basis voorkomt schade aan de vloer.

7. Schildkröt Funsports Balansbord Junior

Ontdek het Schildkröt Funsports balansbord, een geweldige manier om je evenwicht te trainen terwijl je geniet van speelplezier. Dit balansbord heeft een kogellabyrint met drie ballen, waarbij de uitdaging is om met lichaamsgevoel en coördinatie alle ballen in het midden van het bord te houden zonder te vallen. Het is een leuke uitdaging voor jong en oud!

Het Schildkröt Funsports balansbord is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, groen, geel, rood en blauw. Het is geschikt voor zowel jongens als meisjes en is gemaakt van stevig kunststof. Met afmetingen van 45 x 30 x 4 cm (BxDxH) biedt het voldoende ruimte om op te staan en te balanceren. Het balansbord is belastbaar tot 90 kg en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

8. Matchu Sports – Balance board

Ontdek het klassieke ronde balance board van Matchu Sports, dat je waarschijnlijk kent vanuit de fysiotherapie, maar nu ook verkrijgbaar is in een andere variant. Dit balansbord is niet alleen ontzettend leuk om te gebruiken, maar ook uitermate geschikt voor gerichte training voor surfen of skaten. Met het unieke design van dit balansbord, dat je ook terugvindt op ons SUP board, haal je bovendien een ware eyecatcher in huis!

Het pakket bestaat uit een balance board en een roller van massief kurk. Het balance board is duurzaam, krachtig en stabiel, met afmetingen van 73x25x3 cm en een belastbaarheid tot 140 kg. Het heeft een uniek design en is voorzien van remblokjes aan de onderkant. Het balance board is volledig gemaakt van 100% hout, en de roller is gemaakt van massief kurk.

9. ZaciaToys Balance Board Luipaard regenboog

Ontdek de veelzijdigheid van het ZaciaToys Balance Board Luipaard regenboog. Dit speelgoed is speciaal ontworpen om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van een gevoel van evenwicht, het stimuleren van hun vestibulaire systeem en het vergroten van hun bewustzijn van hun lichaam en lichaamsdelen.

Het kinderbord is ontworpen in Nederland en biedt uitstekende mogelijkheden voor de ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek als mentaal. Het biedt eindeloze speelmogelijkheden voor peuters, kinderen, tieners en zelfs volwassenen. Het kinderbord kan belast worden tot 220 kg! Het bord is voorzien van lak op waterbasis en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, perfect voor regenachtige en zonnige dagen thuis of in een schoolomgeving.

10. Taurus Wooden Balance Board

Een goed evenwichtsgevoel is essentieel voor elke vorm van sport. Met het Taurus Wooden Balance Board kunt u talloze balanceoefeningen uitvoeren die de coördinatie verbeteren en bijdragen aan de versterking van gewrichten en een goede houding. Het houten Taurus Balance Board bestaat uit een ronde trede en een halve bal, waarop u met uw lichaam balanceert. Het antislip PVC-oppervlak zorgt voor een stevige grip tijdens de training. Train uw evenwicht en coördinatie met het Taurus Wooden Balance Board, ideaal voor thuis, op kantoor of onderweg. Verkrijgbaar in twee verschillende diameters: 45cm en 50cm. Bereik optimale concentratie, ontspanning en versterking van de ondersteunende spieren en gewrichten met dit veelzijdige trainingsapparaat.

Veelgestelde vragen over balansborden

 1. Wat is het beste balansbord voor jongere kinderen? Voor jongere kinderen is het belangrijk om te kiezen voor een balansbord met extra stabiliteit en veiligheidsfuncties. Balansborden met handgrepen of een bredere basis zijn ideaal voor jongere kinderen om hun evenwicht te oefenen.
 2. Zijn balansborden geschikt voor kinderen met beperkingen? Ja, balansborden kunnen ook geschikt zijn voor kinderen met beperkingen. Het is echter belangrijk om te overleggen met een professional op het gebied van kindertherapie om ervoor te zorgen dat het balansbord geschikt is voor de specifieke behoeften en mogelijkheden van het kind.
 3. Hoe kan een balansbord het evenwicht en de coördinatie van mijn kind verbeteren? Door regelmatig gebruik van een balansbord worden de spieren en zenuwbanen gestimuleerd, wat leidt tot een beter evenwichtsgevoel en verbeterde coördinatievaardigheden. Het lichaam leert om kleine aanpassingen te maken om in balans te blijven, wat resulteert in een betere balans en stabiliteit.
 4. Hoe vaak moet mijn kind een balansbord gebruiken? Het is ideaal als je kind dagelijks enkele minuten tot een half uur op het balansbord doorbrengt. Het regelmatig oefenen zal helpen bij het opbouwen van de balansvaardigheden. Je kunt het gebruik van het balansbord opnemen in de dagelijkse routine van je kind, bijvoorbeeld als onderdeel van speeltijd of als een leuke activiteit voor of na school. 

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare