Buitenspeelgoed

Het beste buitenspeelgoed kopen? Dit zijn onze tips!

Buitenspelen is een integraal onderdeel van de kindertijd. Het is niet alleen leuk en vermakelijk, maar ook van cruciaal belang voor de ontwikkeling van kinderen. In dit artikel bespreken we de voordelen van buitenspelen en presenteren we een lijst met de top 10 buitenspeelgoedartikelen die kinderen urenlang plezier kunnen bezorgen. Laten we samen ontdekken hoe we het plezier naar buiten kunnen brengen!

Waarom is buitenspeelgoed belangrijk?

Door middel van buitenspeelgoed blijven kinderen actief, ontwikkelen ze hun zintuigen en stimuleert het hun verbeeldingskracht. Bovendien bevordert buitenspelen sociale interactie. Het moedigt kinderen aan om samen te spelen, samen te werken en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen. Buiten kunnen kinderen samen plezier hebben, regels leren en conflictbeheersing oefenen. 

Oké, en waarop moet ik letten bij de aankoop van buitenspeelgoed?

Zorg ervoor dat je altijd de veiligheid in het oog houdt en dat het speelgoed en de speelomgeving geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen. Moedig hen aan om naar buiten te gaan, de natuur te verkennen en nieuwe avonturen te beleven. 

Om alles goed te laten verlopen, zijn hier enkele veiligheidstips:

  1. Zorg altijd voor volwassen toezicht: Zorg ervoor dat er altijd een volwassene in de buurt is om een oogje in het zeil te houden en ongelukken te voorkomen.
  2. Kies leeftijdsgerelateerd speelgoed en apparatuur: Zorg ervoor dat het buitenspeelgoed en de apparatuur die je kiest, geschikt zijn voor de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van je kinderen. Dit minimaliseert het risico op letsel.
  3. Creëer een veilige speelomgeving: Controleer de speelomgeving op eventuele gevaren zoals scherpe voorwerpen, ongelijke oppervlakken of verkeer in de buurt. Zorg ervoor dat de speelruimte veilig en schoon is.
  4. Moedig beschermende kleding aan: Zorg ervoor dat kinderen de juiste beschermende kleding dragen, zoals helmen bij fietsen en skaten, knie- en elleboogbeschermers en goede schoenen.
  5. Onderhoud en inspecteer het buitenspeelgoed regelmatig: Controleer regelmatig het buitenspeelgoed op eventuele schade of slijtage. Repareer of vervang indien nodig.

 

 

De uitslag: De 10 beste soorten buitenspeelgoed van 2023

1. Bellenblaas

Ben je klaar voor eindeloos speelplezier? Met de SES Mega Bubbles bellenblaas wordt bellen blazen een onvergetelijke ervaring! Dankzij de handige tool en het super sterke zeepsop kun je nu mega grote bellen maken. Hoe groot kun jij ze krijgen?

Het geheim zit in de stokjes van de bellenblaas. Je houdt de stokjes bij elkaar en doopt het touw in het zeepsop. Vervolgens haal je het er weer uit en doe je voorzichtig de stokjes iets uit elkaar. Op dat moment ontstaat er een bel en kun je zachtjes achteruit lopen. Je zult versteld staan hoe de bel steeds groter en groter wordt! Als je de bel groot genoeg vindt, breng je de stokjes weer naar elkaar toe. Nu gaat de mega bel zweven. Kijk hoe ver hij kan vliegen!

2. Stoepkrijt

Het stoepkrijt van Crayola is gemaakt van hoogwaardige pigmenten, wat resulteert in intense en heldere kleuren. De speciale hoekige vorm van het stoepkrijt voorkomt wegrollen en zorgt voor een stevige grip tijdens het krijten. Bovendien is het stoepkrijt gemakkelijk afwasbaar van kleding en veeg je het moeiteloos weg met water.

Met 64 heldere en intense kleuren, inclusief 8 stoepkrijtjes met speciale effecten zoals tie dye, neon, neon glitter en glitter, brengt het Crayola stoepkrijt jouw tekeningen tot leven. Of je nu prachtige kunstwerken maakt op de stoep, speelt met kleuren op het schoolplein of gewoon plezier hebt in de achtertuin, dit stoepkrijt biedt urenlang speelplezier voor kinderen van alle leeftijden.

3. Rivierstenen 

Stimuleer de beweging en ontwikkeling van je kind met de Rivierstenen Gonge! Deze set bestaat uit zes prachtig gekleurde rivierstenen om op te balanceren, waarvan drie grote en drie kleine stenen. De stenen helpen kinderen om afstanden in te schatten en hun coördinatie te verbeteren. Met anti-slip doppen aan de onderkant van de stenen kunnen ze veilig springen zonder weg te glijden. Bovendien zijn de stenen stapelbaar, waardoor ze weinig opbergruimte innemen.

Dit educatieve spel is niet alleen leuk, maar ook bevorderlijk voor de ontwikkeling van evenwicht en grove motoriek. De verschillende bewegingen die de kinderen maken, stimuleren hun lichaamsbeheersing en coördinatie. Bovendien draagt het herkennen en benoemen van kleuren bij aan hun cognitieve ontwikkeling.

4. Waterbaan

Verken het nieuwe avontuur van Aquaplay: het Bergmeer! Deze waterbaan houdt kinderen urenlang bezig met zijn spannende speelfuncties. Het hoogtepunt is de grote berg met een meer, waar kinderen met de speedboot en containerboot kunnen varen. Samen met de schattige dierfiguren Nils de Kikker en Bo de Beer kunnen ze de mysterieuze grot van de berg verkennen, steile kliffen beklimmen, de waterval afdalen en op zoek gaan naar verborgen schatten.

Met het waterrad kunnen ze het water in beweging brengen en het enorme sluitsysteem gebruiken om het waterpeil te regelen. Ze kunnen de pomp gebruiken en de sluisdeuren openen om te leren hoe water stroomt, stijgt en klimt. Het Bergmeer van Aquaplay biedt een creatieve en speelse manier voor kinderen om te ontdekken en te leren over de beweging van water.

5. Glijbaan

Deze kleurrijke glijbaan is het perfecte speelgoed om kinderen urenlang plezier te bezorgen! Met zijn stevige constructie en vrolijke ontwerp is het een geweldige aanvulling op elke speelruimte. Laat je kinderen de spanning voelen terwijl ze naar beneden glijden en genieten van de sensatie van snelheid. Deze glijbaan stimuleert de ontwikkeling van balans, coördinatie en kracht, terwijl het ook hun verbeelding en sociale vaardigheden stimuleert wanneer ze samen met vriendjes spelen. Of het nu in de achtertuin, op de speelplaats of zelfs binnen is, deze glijbaan zorgt voor onvergetelijk speelplezier!

6. Kinderstep

Met deze kinderstep kunnen kinderen op een leuke en avontuurlijke manier de wereld verkennen! De step is speciaal ontworpen voor jonge avonturiers en biedt een veilige en comfortabele rijervaring. Met zijn stevige constructie en stabiele platform is het de ideale metgezel voor buitenspeelplezier. Kinderen kunnen hun balans en coördinatie verbeteren terwijl ze genieten van het gevoel van snelheid en vrijheid. Of ze nu door de buurt cruisen of samen met vrienden racen, deze kinderstep stimuleert actief spel, gezonde beweging en stimuleert de ontwikkeling van motorische vaardigheden. 

7. Zandbak

Deze zandbak is de ultieme speelplek waar kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten! Met zijn ruime afmetingen en stevige constructie biedt deze zandbak eindeloos speelplezier in de buitenlucht. Kinderen kunnen graven, bouwen, vormen en hun eigen zandkastelen en -creaties tot leven brengen. Het zachte zand voelt heerlijk aan en stimuleert de tastzin en fijne motoriek van kinderen. Bovendien bevordert het spelen in de zandbak sociale interactie, samenwerking en verbeeldingskracht. Of het nu gaat om het graven van een schat, het bouwen van een zandtaartje of gewoon lekker spelen, deze zandbak biedt een veilige en stimulerende omgeving voor kinderen om te ontdekken en te genieten van het plezier van het buiten spelen. Breng de zomerse avonturen tot leven met deze geweldige zandbak!

8. Jeu de boule ballen

Jeu de boules ballen zijn het perfecte spel voor kinderen om plezier te hebben en hun behendigheid en precisie te ontwikkelen! Met de levendige kleuren en duurzame plastic constructie biedt deze set een kindvriendelijke versie van het traditionele spel. Kinderen kunnen samen met vrienden en familie genieten van dit leuke buitenspel, waarbij ze proberen hun ballen zo dicht mogelijk bij het doelballetje te werpen. Het spel stimuleert strategisch denken, hand-oogcoördinatie en sociale interactie. Of het nu in de achtertuin, op het strand of in het park is, met deze Jeu de boules set kunnen kinderen hun vaardigheden tonen en tegelijkertijd veel plezier hebben!

9. Zandtafel

Laat je kinderen genieten van eindeloos speelplezier terwijl ze hun basisvaardigheden ontwikkelen met deze geweldige Zandtafel – Speeltafel van Rockerz Outdoor! Deze veelzijdige speeltafel, die ook met zand gevuld kan worden, is voorzien van allerlei accessoires zoals vormpjes, schepjes, bootjes, emmertjes en nog veel meer. Het is de ultieme manier om je kinderen heerlijk buiten te laten spelen en te ontdekken.

Lerend spelen staat centraal bij deze watertafel. Kinderen zijn dol op spelen met zand en water, en dit spel is van onschatbare waarde voor hun vroege leerervaringen. Met de water- en zandtafel van Rockerz Outdoor kunnen kinderen hun basisvaardigheden, hand-oog-coördinatie en verbeeldingsvermogen ontwikkelen. Tegelijkertijd bevordert het spel de rust en vrijheid van vormgeven en spelen. Bovendien leren kinderen samen te spelen en speelgoed te delen.

10. Kinder tuinset 

Laat je kinderen actief meedoen met tuinieren met deze geweldige Kids Garden speelset. Deze tuinset, onder licentie van Bosch en gemaakt door Klein, een gerespecteerde fabrikant van kinderspeelgoed, is de perfecte aanvulling op lente- en herfsttuinspellen. Het speelgoed zal elk kind zeker plezieren en is een geweldig cadeau-idee.

De tuiniersgereedschappen in de Bosch-licentie serie lijken op echte apparatuur die door volwassenen wordt gebruikt. Waarom zouden kinderen niet actief betrokken mogen zijn bij buitenactiviteiten? Met deze set kunnen kinderen veilig meehelpen in de tuin. Ze kunnen hun eigen kruiwagen gebruiken, bladeren verzamelen, planten water geven en het gevoel hebben dat ze echt deel uitmaken van het tuinieren. Dit stimuleert hun verbeelding, bevordert actief spel en helpt bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

  • Boxkleed
  • Babynestje
  • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare