Doppler

De beste doppler kopen? Dit zijn onze tips!

Stel je eens voor: het geluk van het horen van het hartslagje van je baby, gewoon in het comfort van je eigen huis. Met de vooruitgang in technologie is dit nu mogelijk met een apparaat genaamd een baby doppler. In dit artikel zullen we verkennen wat een baby doppler is, de voordelen ervan, hoe het werkt, veiligheidsaspecten en tips voor gebruik.

Wat is een doppler?

Een baby doppler is een draagbaar apparaat waarmee je naar het hartje van je baby kunt luisteren. Het werkt op basis van geluidsgolven en maakt gebruik van ultrasone technologie om de hartslag van de baby te detecteren.

Oké, en wat zijn de voordelen van een doppler?

Het gebruik van een baby doppler biedt verschillende voordelen voor aanstaande ouders. Ten eerste geeft het een gevoel van geruststelling en verbondenheid. Je kunt regelmatig de hartslag van je baby horen, wat een geruststellend teken is dat alles goed gaat. Daarnaast kan het luisteren naar het hartje van je baby een emotioneel en bijzonder moment zijn voor zowel jou als je partner

Veiligheidsaspecten

Hoewel het gebruik van een baby doppler over het algemeen veilig is, zijn er enkele belangrijke veiligheidsaspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Ten eerste moet je de baby doppler niet te vaak gebruiken, omdat langdurige blootstelling aan ultrasone geluidsgolven schadelijk kan zijn. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je de doppler op de juiste manier schoonmaakt en desinfecteert om infecties te voorkomen.

Tips bij het gebruik van een baby doppler

Het correct gebruik van een baby doppler is essentieel om betrouwbare resultaten te verkrijgen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het gebruik van een baby doppler:

 1. Gebruik de baby doppler op een rustige plek zonder afleidingen.
 2. Breng een gel of olie aan op je buik voordat je de baby doppler gebruikt, dit kan de geluidskwaliteit verbeteren.
 3. Begin met zoeken naar het hartje van je baby in het midden van je buik en beweeg langzaam naar beneden.
 4. Wees geduldig en neem de tijd om de hartslag van je baby te vinden, het kan soms even duren.

De uitslag: De 10 beste dopplers van 2023

1. Luvion Doppler Deluxe-80

Ben je op zoek naar een hoogwaardige doppler om te luisteren naar het hartje van je baby voordat deze geboren is? Dan is de Luvion Doppler Deluxe-80 van het Nederlandse premium babymerk Luvion perfect voor jou. Deze veilige en gebruiksvriendelijke doppler is speciaal ontworpen voor thuisgebruik en stelt je in staat om het hartje van je baby te horen, al vanaf 12 weken zwangerschap. De Deluxe-80 is uitgerust met een LCD-scherm waarop je het aantal hartslagen van je kindje kunt aflezen. Naast het luisteren naar het hartje, kun je ook de bewegingen en hikjes van de baby horen. Het compacte ontwerp en de efficiënte geluidskwaliteit maken deze doppler gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast kun je de opnamekabel aansluiten op je computer om het geluid digitaal op te nemen en te delen met anderen. De Luvion Doppler Deluxe-80 wordt geleverd met een tube hoogwaardige Luvion doppler gel.

2. Trend Goods Doppler

Wil jij op een gemakkelijke manier thuis naar het hartslagje van je baby luisteren? Met de vernieuwde 3 MHZ Doppler van Trend Goods kun je op elk moment snel en eenvoudig het hartje van je baby monitoren. Dit model is uitgerust met de nieuwste technologie en bevat geen schadelijke straling. Bovendien is de doppler energiebesparend en voldoet deze aan hoge veiligheidseisen. De doppler is speciaal ontworpen voor gebruik tijdens de zwangerschap. Het is een spannende periode waarin je uitkijkt naar de komst van je baby. Met deze doppler upgrade kun je thuis op elk moment naar het hartje van de baby luisteren. Het nieuwe ontwerp zoekt zorgvuldig naar het hartje en geeft nauwkeurig de BPM-gegevens weer. De doppler werkt met geluidsgolven en is volledig veilig voor de baby.

3. Honeyy Doppler

De Pocket Fetal Doppler van Honeyy is de musthave voor zwangere vrouwen. Het is een prachtige ervaring om naar het kloppende hartje van je ongeboren kindje te luisteren, alleen, samen met je partner of met familie en vrienden. Deze doppler is ook het perfecte zwangerschapscadeau! De pocket fetal doppler van Honeyy zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag naar het hartje van je baby kunt luisteren en de hartslag kunt aflezen van het digitale scherm. Dit is mogelijk vanaf 16 weken. De doppler werkt met geluidsgolven en is volledig veilig voor je baby.

4. Jumper angelsound Doppler

Ben je zwanger? Met de nieuwe Baby Doppler van Angelsound kun je eenvoudig thuis luisteren naar het hartje van je kindje in je buik. Het is een geweldige ervaring om op elk moment van de dag te kunnen luisteren naar het kloppende hartje van je baby. Plaats het apparaatje op je buik en luister met de meegeleverde oordopjes naar het hartje van je baby. De Baby Doppler is ook geschikt om naar je eigen hart te luisteren. Je kunt deze doppler gebruiken vanaf ongeveer 16 weken zwangerschap. Het apparaat werkt met geluidsgolven en is volledig veilig voor je kindje. Bij de doppler worden een batterij, oordopjes, een usb-aansluiting voor pc of tablet, een Nederlandse handleiding en 1 gratis tube Sensitest echo gel  meegeleverd.

5. PEACE Doppler

Ben je in verwachting en wil je graag het hartje van je baby horen kloppen? Dat kan met de doppler van PEACE. Deze doppler is nauwkeurig, eenvoudig te bedienen en wordt geleverd inclusief ultrasound gel, zodat je direct aan de slag kunt! Zwangerschap is een van de mooiste gebeurtenissen in het leven en bij PEACE willen we je helpen om dit moment nog specialer te maken. De doppler van PEACE is extreem nauwkeurig. Hij meet niet alleen de hartklopjes van je baby, maar je kunt ook hikjes en schopgeluidjes horen. Doe de oortjes in en plaats de sonde tegen je buik. Je zult nu de geluidjes horen die je baby maakt.

6. LuxGadgetz doppler

Als aanstaande moeder wil je niets liever dan de ontwikkeling van je ongeboren baby volgen. En wat is er nou mooier dan het hartje van je kleintje te horen kloppen? Met de Baby Doppler van LuxGadgetz kun je nu thuis, op een veilige en gemakkelijke manier, het hartje van je baby beluisteren. En bij aankoop van een Baby Doppler ontvang je nu een compleet pakket! Dit bevat de Baby Doppler, batterijen, echo gel, oordopjes én de Waterpulse vaginale douche als cadeau! Ideaal voor tijdens of na een zwangerschap voor de intieme hygiëne.

De Baby Doppler is ontworpen met de nieuwste technologieën en biedt een kristalhelder geluid van het hartje van je baby. Het apparaat is compact en draagbaar, waardoor je het gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. En met de mogelijkheid om het geluid op te nemen, kun je deze onvergetelijke momenten delen met je dierbaren.

7. Limani doppler

Als aanstaande ouder wil je niets liever dan gerustgesteld zijn over de gezondheid van je ongeboren baby en een nog diepere band creëren. Met deze Doppler kun je op elk moment en waar je ook bent genieten van de hartslag van je baby en deze unieke connectie voelen.

Deze Doppler is een draagbare, gebruiksvriendelijke en veilige manier om de hartslag van je baby te beluisteren. Het is gemakkelijk te gebruiken en je kunt het overal en altijd doen, zonder dat je naar de gynaecoloog hoeft te gaan. De Doppler werkt door middel van ultrasone golven die het geluid van de baby’s hartslag naar het apparaat terugkaatsen, waardoor je het gemakkelijk kunt horen.

8. TNL doppler

Luister naar het hartje van je ongeboren baby! Met deze Baby Doppler kun je alvast luisteren naar het hartje van je ongeboren baby, waardoor je een speciale band kunt opbouwen nog voordat je kleintje ter wereld komt. Deze uitvoerig geteste en CE-goedgekeurde doppler is ontworpen om je gemoedsrust te geven en een onvergetelijke ervaring te bieden tijdens je zwangerschap.

Met de Baby Doppler kun je met het hele gezin samen luisteren naar het hartje van je ongeboren baby. Je hebt de keuze om gebruik te maken van een koptelefoon/oortjes aansluiting voor een intiemere luisterervaring, of je kunt het geluid beluisteren via de ingebouwde speaker, zodat iedereen kan meegenieten van dit kostbare moment.

9. Lavin Baby and Kids doppler

Ben je zwanger? Of is je partner zwanger? Gefeliciteerd! Wat een spannende periode voor jullie als aanstaande ouders. Met deze doppler kunnen jullie thuis de hartslag, schopjes en de hik van jullie baby horen. Onze eenvoudig te bedienen doppler is nauwkeurig, en met de bijgevoegde gel (60ml van Aquasonic) kunnen jullie direct aan de slag. Deze doppler brengt elke keer een fantastische ervaring! Ook leuk om te geven als zwangerschapscadeau.

De doppler bestaat uit een LCD-scherm, volume up- en down-knop, speaker, probe (waterproof), aan/uit-knop en connectielijn. Je kunt het beste luisteren binnen 30 minuten wanneer je wakker wordt, 60 minuten voor het eten en 30 minuten voordat je gaat slapen. Uiteraard verschilt dit per baby en wanneer de baby actief/wakker is. Het beluisteren van het hartje is mogelijk vanaf 16 weken. Hoor je geen hartslag? Maak je niet ongerust! Het is even oefenen om de doppler te gebruiken. Probeer verschillende plekken op de buik en blijf de doppler bewegen. Indien het niet lukt, vraag dan de verloskundige om hulp. Zij staan altijd klaar om je te helpen.

10. Doppler van Luck.com

Dit is waarschijnlijk de mooiste doppler uit ons assortiment. Deze supergevoelige doppler geeft een prachtig geluid van het kloppende babyhartje in je buik. Via de luidspreker kan iedereen meeluisteren. Op het kleurenbeeldscherm kun je de snelheid van de hartslag waarnemen en de hartslagweergave ook grafisch in een unieke 2-in-1 weergave bekijken. De doppler werkt op een oplaadbare batterij die kan worden opgeladen via een usb-laadsnoer (meegeleverd). Het apparaat wordt geleverd in een handig opbergtasje en de verpakking wordt bezorgd door een pakketdienst. Bij de doppler ontvang je een gratis grote tube van 60 ml doppler gel. Deze doppler is geschikt voor zowel thuisgebruik als professionele toepassingen en wordt werkklaar geleverd met een Nederlandse handleiding.

Veelgestelde vragen over baby doppler

 1. Is het gebruik van een baby doppler veilig? Ja, het gebruik van een baby doppler is over het algemeen veilig. Het is echter belangrijk om de doppler niet te vaak te gebruiken en de veiligheidsrichtlijnen te volgen.
 2. Vanaf welke week van de zwangerschap kan ik een baby doppler gebruiken? In de meeste gevallen kan een baby doppler vanaf ongeveer 12 weken worden gebruikt, maar het kan variëren. Raadpleeg je verloskundige of arts voor specifieke richtlijnen.
 3. Kan ik de baby doppler delen met andere familieleden of vrienden? Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om de baby doppler te delen vanwege hygiënische redenen. Het is het beste om je eigen persoonlijke doppler te gebruiken.
 4. Kan ik de baby doppler gebruiken om het geslacht van mijn baby te bepalen? Nee, een baby doppler kan het geslacht van de baby niet bepalen. Het is ontworpen om de hartslag van de baby te horen, niet om het geslacht te detecteren.
 5. Waar kan ik een baby doppler kopen? Baby dopplers zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde winkels voor babyartikelen, online winkels en soms ook bij verloskundige praktijken.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare