Oefendrinkbeker

De beste oefendrinkbeter kopen? Dit zijn onze tips!

Als ouder begrijp je hoe belangrijk het is om je kind belangrijke vaardigheden aan te leren. Eén van die vaardigheden is het leren drinken uit een gewone beker, wat de oefendrinkbeker mogelijk maakt. In dit artikel ontdek je de voordelen van de oefendrinkbeker, hoe je de juiste beker kiest, hoe je deze introduceert aan je kind en enkele tips voor een succesvolle overgang. Lees verder om meer te weten te komen over deze handige tool in de ontwikkeling van je kind.

Wat zijn de voordelen van een oefendrinkbeker?

De oefendrinkbeker biedt verschillende voordelen voor zowel kinderen als ouders. Ten eerste moedigt het je kind aan om zelfstandig te leren drinken. Dit bevordert hun onafhankelijkheid en geeft ze een gevoel van trots en prestatie. Daarnaast helpt het gebruik van een oefendrinkbeker bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden en coördinatie. De oefendrinkbeker fungeert ook als een overgangsmiddel tussen de fles en een gewone beker. 

Oké, en waarop moet ik letten bij de aankoop van een oefendrinkbeker?

Bij het kiezen van een oefendrinkbeker zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Allereerst moet de beker geschikt zijn voor de leeftijd van je kind. Er zijn speciale bekers voor verschillende ontwikkelingsfasen, variërend van beginners tot gevorderden.

Een goede oefendrinkbeker heeft ook handige handvatten die gemakkelijk vast te houden zijn voor kleine handjes. Dit helpt je kind om de beker stevig vast te houden en te controleren tijdens het drinken. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een oefendrinkbeker met lekvrije en morsbestendige eigenschappen. Dit minimaliseert het risico op knoeien en maakt het leren drinken voor je kind aangenamer.

Tips voor een succesvolle overgang

Een succesvolle overgang naar de oefendrinkbeker vereist geduld en consistentie. Bied de beker consequent aan tijdens de maaltijden en moedig je kind aan om het te gebruiken. Geef positieve feedback en prijs je kind wanneer ze vooruitgang boeken. Om de overgang leuk te maken, kun je speciale bekers kiezen met leuke kleuren of afbeeldingen van hun favoriete personages. Maak drinktijd plezierig door liedjes te zingen of verhalen te vertellen terwijl je kind uit de oefendrinkbeker drinkt

De uitslag: De 10 beste oefendrinkbekers van 2023

1. Munchkin Miracle Trainer Oefenbeker 

Dit is de perfecte beker voor peuters om te leren drinken zonder te morsen. Deze tuitvrije oefenbeker heeft een 360-graden bekerrand, waardoor kinderen vanuit elke hoek kunnen drinken en hun mondspieren op een natuurlijke manier ontwikkelen. Met handige handvatten en een automatisch sluitend deksel, is deze beker gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien is hij BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser. Een ideale keuze voor ouders en kinderen die willen genieten van een knoeivrije drinkervaring!

2. Sophie de Giraf Antilekbeker

Sophie de Giraf Antilekbeker is een lekvrije drinkbeker met een schattige kleine Sophie de Giraf in het midden. Het unieke ontwerp zorgt ervoor dat de beker nooit lekt, of hij nu ondersteboven of rechtop staat. De ergonomische tuit stimuleert de natuurlijke zuigbeweging en maakt de overgang van fles naar beker gemakkelijk. Het antileksysteem met klep zorgt voor druppelvrij drinken en het wegklapbare deksel met veiligheidssysteem zorgt voor optimale hygiëne. Met handige oren om goed vast te houden. Deze beker heeft een inhoud van 200 ml, is vaatwasserbestendig en geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. Een perfecte keuze voor een knoeivrije en plezierige drinkervaring!

3. Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker

Philips Avent SCF796/02 Drinkbeker met rietje is speciaal ontworpen voor groeiende peuters vanaf 9 maanden. Deze drinkbeker (200 ml) met buigbaar rietje ondersteunt een gezonde ontwikkeling van de mond en voorkomt knoeien dankzij het afsluitventiel. Het heeft een lager gebogen rietje voor gemakkelijk drinken tot de laatste slok, een geïntegreerd afsluitventiel en klikdeksel om lekken te voorkomen, en is eenvoudig in elkaar te zetten en schoon te maken. Met ergonomische handvatten en een zacht flexibel rietje is het ideaal voor jonge peuters die zelfstandig willen leren drinken. Geschikt voor Philips Avent-flessen en -bekers, en voldoet aan hoge kwaliteitsnormen voor veiligheid en hygiëne.

4. Mepal Mio 360° Oefenbeker

Mepal Mio 360° Oefenbeker is perfect voor eigenwijze peuterpubers die graag zelf willen drinken. Deze oefenbeker (300 ml) in diepblauw stimuleert zelfstandig drinken en laat je kind echt meedoen met de grote mensen. Met de bekerrand die als een echt glas drinkt, maar dankzij de slimme deksel niet overstroomt. De oefenbeker is 100% lekvrij, gemakkelijk schoon te maken, vaatwasserbestendig en kan tegen een stootje. Geef je peuter de vrijheid om te leren en te ontdekken met deze praktische en duurzame drinkbeker van Mepal Mio.

5. OXO Tot Transitions Drinkbeker 

OXO Tot Transitions Drinkbeker is een tuitbeker met een uniek design. De zachte tuit heeft de vorm van een amandel en opent zich direct wanneer de lippen van het kindje contact maken. De beker is ideaal voor een gemakkelijke overgang van borstvoeding of flesvoeding naar een baby drinkbeker. Het deksel heeft een uitsparing om het neusje niet plat te drukken en het afsluitdeksel zorgt ervoor dat de beker lekvrij is voor onderweg. Met de afneembare greep kan je kindje de beker zelf gemakkelijk vasthouden. Deze drinkbeker is vrij van BPA, Ftalaten en PVC, vaatwasserbestendig en heeft een inhoud van 150 ml. OXO Tot ontwerpt babyproducten die het dagelijks leven eenvoudiger maken en zijn gemaakt om lang mee te gaan.

6. Dr. Brown’s Drinkbeker

Dr. Brown’s Drinkbeker (180 ml) met zachte tuit is perfect om je kindje eenvoudig en goed te leren drinken uit een beker. Het speciale ventiel zorgt voor een goede doorstroming die alleen geactiveerd wordt door de babymond, waardoor er geen morsen plaatsvindt wanneer je baby niet drinkt. De verwijderbare handvatten zijn ontworpen om je kindje goed te leren vasthouden. De zachte tuit is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer zes maanden. Deze drinkbeker is vrij van BPA en vaatwasserbestendig. Een ideale keuze voor een soepele overgang naar zelfstandig drinken!

7. BY LYNN Sippy Cup 

BY LYNN Sippy Cup is de ideale drinkbeker voor baby’s en kinderen. Met een inhoud van 250 ml is deze beker flexibel, stootbestendig en voorzien van een rietje en handvatten, waardoor je kindje gemakkelijk kan leren drinken zonder te morsen. De Sippy Cups zijn vaatwasser- en magnetronbestendig, en ook nog eens BPA-vrij. Met BY LYNN krijg je de beste ervaring voor jouw kinderen, en deze Sippy Cups zijn het perfecte babycadeau!

8. Nûby Drinkbeker met Tuit

Nûby Drinkbekers met tuit zijn herbruikbare bekers in verschillende kleuren. Deze duurzame Picknick bekers (180 ml) zijn perfect voor onderweg of thuis en kunnen keer op keer worden gebruikt. De bekers en tuiten zijn gemakkelijk stapelbaar en kunnen veilig worden gebruikt in de magnetron en vaatwasser. In deze verpakking zitten 6 kleurrijke bekers met harde drinktuit in 5 verschillende kleuren. Een handige en betaalbare oplossing voor baby’s en kinderen!

9. Aidapt Beker

Aidapt Beker met twee lange tuitdeksels is een handige drinkbeker die wordt geleverd met twee verschillende tuitdeksels. Deze deksels hebben verschillende openingen om het drinken gemakkelijker te maken en de hoeveelheid te doseren. De beker heeft een opening van 2×4 mm of een diameter van ongeveer 5 mm, wat groot genoeg is voor een rietje of het drinken van sondevoeding. De deksels hebben ook een luchtgat voor gedoseerd schenken. De beker heeft een inhoud van 250 ml en maatvoering per 50 ml. De tuit heeft een buitenste diameter van 20×10 mm. Zowel de beker als de tuitdeksels zijn vaatwasmachinebestendig. Deze Aidapt beker is ideaal voor mensen die moeite hebben met vast voedsel en is eenvoudig schoon te maken.

10. Difrax Rietjesbeker Antilek

De Difrax Rietjesbeker Antilek – 250 ml is de perfecte drinkbeker voor je kindje. Met deze Sage/Groene rietjesbeker kan je kindje gemakkelijk drinken zonder de nek te belasten. Deze unieke beker, ontwikkeld in samenwerking met een medisch team, heeft een zacht rietje met een geïntegreerd antileksysteem. Het rietje opent zodra je kindje eraan zuigt en voorkomt zo knoeien met drankjes zoals roosvicee, water of sap. Het dekseltje van de beker kan ook aan de zijkant vastgeklikt worden, zodat je het niet kwijtraakt. Een handige en gebruiksvriendelijke beker voor kinderen vanaf 12 maanden.

Veelgestelde vragen oefendrinkbeker

  1. Is de oefendrinkbeker geschikt voor alle leeftijden? Ja, er zijn oefendrinkbekers beschikbaar voor verschillende leeftijdsgroepen. Zorg ervoor dat je een beker kiest die geschikt is voor de ontwikkelingsfase van je kind.
  2. Kan ik warme dranken in de oefendrinkbeker doen? Het wordt meestal aanbevolen om geen warme dranken in de oefendrinkbeker te doen, omdat dit brandwonden kan veroorzaken als je kind morst. Gebruik de beker voor koude of op kamertemperatuur dranken.
  3. Hoe maak ik de oefendrinkbeker schoon? Volg de reinigingsinstructies van de fabrikant op. Meestal kunnen oefendrinkbekers met de hand worden gewassen met warm water en milde zeep. Sommige zijn ook vaatwasmachinebestendig.
  4. Wat als mijn kind weigert de oefendrinkbeker te gebruiken? Wees geduldig en moedig je kind aan om het te blijven proberen. Bied alternatieven aan en maak het drinken leuk en aantrekkelijk. Geef je kind de tijd om aan de nieuwe beker te wennen.
  5. Zijn oefendrinkbekers geschikt voor de vaatwasser? Sommige oefendrinkbekers zijn vaatwasmachinebestendig, maar lees altijd de instructies van de fabrikant om er zeker van te zijn. Dit zorgt ervoor dat de beker in goede staat blijft en lang meegaat.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

  • Boxkleed
  • Babynestje
  • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare