Leertoren

De beste leertoren kopen? Dit zijn onze tips!

Leertorens zijn educatieve speelgoedartikelen die kinderen helpen bij het leren en ontdekken van verschillende vaardigheden. Ze bieden een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen kunnen spelen, leren en groeien. Of je nu op zoek bent naar een leertoren om de fijne motoriek, creativiteit, taalontwikkeling of probleemoplossende vaardigheden van je kind te bevorderen, er is voor elk wat wils. In dit artikel zullen we de top 10 beste leertorens presenteren die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Wat is een leertoren?

Een leertoren is een soort speelconstructie die kinderen helpt bij hun ontwikkeling door middel van spel en exploratie. Het is meestal een veilige, verhoogde structuur met verschillende speelelementen, zoals glijbanen, ladders, klimmuren, en interactieve panelen. Leertorens zijn ontworpen om kinderen uit te dagen, hun nieuwsgierigheid te stimuleren en hen aan te moedigen om nieuwe vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Oké, en waarvoor gebruik je een leertoren?

Een leertoren is een veelzijdig speelgoedartikel dat speciaal is ontworpen om kinderen te ondersteunen bij hun ontwikkeling op verschillende gebieden. Een leertoren biedt verschillende fysieke activiteiten, zoals klimmen, balanceren en trappenlopen. Deze activiteiten helpen bij het ontwikkelen van de fijne en grove motoriek van kinderen, evenals hun coördinatie en evenwichtsgevoel.

 

Wat is het beste leertoren om te kopen?

De grote vraag der vragen: welk leertoren ga je kopen? Bij het kiezen van een leertoren zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is veiligheid essentieel. Zorg ervoor dat de leertoren stevig en stabiel is, met afgeronde randen en veiligheidsgordels waar nodig. Daarnaast is het belangrijk om de leeftijdsaanpassing te overwegen, zodat de leertoren geschikt is voor de ontwikkelingsfase van je kind. Meet ook de beschikbare ruimte in je huis of tuin om ervoor te zorgen dat de leertoren goed past. Tot slot is duurzaamheid en kwaliteit van groot belang, aangezien je wilt dat de leertoren lang meegaat. Door deze factoren in gedachten te houden, kun je de juiste leertoren kiezen die voldoet aan de behoeften van je kind en een veilige en stimulerende speelomgeving biedt.

Geen paniek, we helpen je graag op weg met onze leertoren top 10! 

De uitslag: De 10 beste leertoren van 2023

1. Springos Leertoren Montessori

De Springos keukenhulp is het ideale product voor jonge kinderen die graag hun ouders in de keuken willen helpen, maar nog niet aan tafel kunnen. Dit platform stelt kinderen in staat om hun passie voor koken van jongs af aan te ontwikkelen. Gemaakt van hoogwaardig grenenhout met een solide afwerking, biedt deze keukenhulp jarenlang gebruiksgemak. Het platform is verstelbaar op 3 niveaus – 20 cm, 35 cm en 51 cm – en de ingebouwde vorm zorgt voor optimale veiligheid tijdens het koken met ouders. Met 2 treden kunnen kinderen zelfstandig op het platform klimmen, terwijl de stabiliteit van het product de veiligheid verder verhoogt.

2. Minera® Naturel Leertoren

Kijkt jouw kleine chef-kok graag mee in de keuken? De MineraKids® leertoren is perfect voor nieuwsgierige, zelfstandige peuters die op ontdekking willen gaan in de keuken. Stimuleer de leergierigheid van je kind met deze verstelbare leertoren. Het stevige en robuuste design zorgt voor veiligheid, terwijl het naturel hout met witte planken een stijlvolle uitstraling geeft. Laat je kind zelf ontdekken en ervaren, volgens het Montessori-principe, en bevorder de taal- en sociale vaardigheden. De leertoren is geschikt voor peuters van alle lengtes en kan op drie verschillende hoogtes worden ingesteld, waardoor je er lang plezier van zult hebben.

3. Ette Tete Leertoren Step’n Sit

De Step’n’Sit van Ette tete is een unieke leertoren die het dagelijks leven van je kindje zal veranderen. Met deze leertoren kan je kindje veilig meehelpen in de keuken of aan de keukentafel. Daarnaast kan de Step’n’Sit worden getransformeerd tot een klein stoeltje met tafeltje, perfect om mee te spelen, kleuren en knutselen. Speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kleine kindjes (18+ maanden). Het bevordert veiligheid, nieuwsgierigheid, praktische levensvaardigheden, fijne motoriek, onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en hechting. Deze 3-in-1 leertoren neemt weinig ruimte in beslag en is gemaakt van duurzaam FSC-gecertificeerd berken multiplex met kind-veilige verf of vernis, metalen onderdelen en geen plastic verpakking. Laat je nieuwsgierige ontdekker helpen in de keuken en creëer een fijn plekje om te spelen en te eten.

4. PLAY-IT Leertoren Keukenhulp Montessori 

Veel ouders staan voor de uitdaging om hun kinderen zelfstandig te laten handen wassen en betrekken bij het koken. Tillen en op een krukje staan is vaak niet ideaal of veilig genoeg. Gelukkig is er een oplossing: ontdek de PLAY-IT Leertoren! Deze leertoren voor peuters en kleuters biedt een veilige en comfortabele manier om je kinderen op het aanrecht te laten staan, zodat ze gemakkelijk kunnen helpen in de keuken en leren hoe ze hun handen moeten wassen. De leertoren is verstelbaar naar de lengte van je kind, gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen, en biedt stabiliteit en veiligheid. Laat je kinderen genieten van het plezier van het koken en ontwikkel belangrijke vaardigheden, terwijl je quality time met hen doorbrengt en hen leert over voeding, hygiëne en koken.

5. MY LITTLE BUDDIES Leertoren

Deze veelzijdige leertoren van MY LITTLE BUDDIES kan eenvoudig worden omgevormd tot een tafel op maat van jouw kindje. Naast de handige functies in de hoogste stand, kan de leertoren ook gebruikt worden voor knutselactiviteiten of gezellige vieruurtjes. Het leuke design en de ronde vormen zorgen ervoor dat jouw kindje zich niet zal bezeren. De leertoren neemt niet veel ruimte in beslag, maar is zeer stevig en kan minstens 50 kg dragen. Met een gewicht van slechts 7 kg is hij ook makkelijk verplaatsbaar naar de keuken, badkamer, raam, slaapkamer en meer. De zorgvuldig geselecteerde materialen zijn veilig en de verf is op waterbasis. Laat de nieuwsgierigheid van jouw kind vrijuit gaan met deze veelzijdige en omvormbare leertoren.

6. Royal Goods RG® – Leertoren

De Royal Goods leertoren is een veilig en praktisch hulpmiddel voor het dagelijks leven met jouw kind. Ontworpen om je kind dichterbij te laten zijn terwijl je in de keuken werkt of aan tafel zit, biedt de leertoren vroege sociale interacties en leerervaringen. De leertoren kan eenvoudig worden aangepast aan de grootte van je kind en helpt bij afwassen, koken, bakken of gewoon observeren, waardoor een sterke band wordt opgebouwd en taal- en sociale vaardigheden worden ontwikkeld. Deze veelzijdige leertoren heeft ook een krijtbord, waardoor het op verschillende manieren kan worden gebruikt, zoals een tafel met de trap als stoel. Geniet van de voordelen van nieuwsgierigheid, praktische vaardigheden, fijne motoriek, onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en binding met je kind. De leertoren neemt weinig ruimte in beslag, is gemakkelijk op te zetten en schoon te maken, en kan worden aangepast tot een tafeltje voor veelzijdig gebruik.

7. Mamatoyz Houten Leertoren

Met een Mamatoyz leertoren geef je de ontwikkeling van je kindje een stimulans om zelfstandig deel te nemen aan dagelijkse activiteiten. Samen veilig afwassen, een boterham smeren, handjes wassen of gewoon meekijken tijdens het koken. Op deze manier betrek je je kindje bij alledaagse bezigheden en bevorder je autonomie, zelfvertrouwen en betrokkenheid. De leertoren is verstelbaar in 3 hoogtes en geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden. Het gebruik van een leertoren sluit ook goed aan bij de principes van Montessori. Bovendien is deze leertoren opvouwbaar, waardoor hij gemakkelijk op te bergen is.

8. Mamabrun leertoren

Dit prachtige houten hulptrapje is perfect voor je kind. Comfortabel en gemakkelijk schoon te maken, past het in elke keuken dankzij zijn minimalistische stijl en compacte formaat. Met extra steun biedt het je kind de mogelijkheid om naar nieuwe hoogten te klimmen! Gebruiksvriendelijk en duurzaam, het zal jarenlang plezier en veiligheid bieden, niet alleen in de keuken, maar ook tijdens het spelen. Deze keukenhulp leert je peuter zelfstandigheid en ondersteunt zijn ontwikkeling, terwijl het ook gemakkelijk schoon te houden is. Het elegante design van onbewerkt hout geeft een tijdloze uitstraling.

9. W&H Leertoren

Deze houten multifunctionele keuken opstap biedt een breed scala aan gebruiksmogelijkheden en kan worden omgevormd tot een tafel en stoel. Ontworpen volgens de principes van de Montessori-pedagogiek, bevordert het de onafhankelijkheid en betrokkenheid van het kind bij alledaagse taken. Het ziet eruit als speelgoed, waardoor het kind dubbel zoveel plezier beleeft aan het helpen in de keuken en onbereikbare plaatsen kan bereiken om nieuwe leerdoelen te behalen. Dit veelzijdige speeltoestel is geschikt voor kinderen van 8 maanden tot 6 jaar oud en kan een gewicht tot 60 kg dragen. Het ondersteunt de ontwikkeling van onafhankelijkheid, lichaamsbewustzijn en hersenverwerking van prikkels, terwijl het ook de spieren versterkt. Geniet van de voordelen van een keuken opstap, tafel, stoel en speelrek in één!

10. Kukka Houten Leertoren

Met de Kukka leertoren kan jouw kindje nieuwe activiteiten ontdekken en samen met jou de keuken verkennen! Plaats de leertoren bij het aanrecht als keukenhulp en ga samen aan de slag met het wassen van groenten en fruit, koken en het smeren van boterhammetjes.

Je kleintje kan gemakkelijk op het krukje klimmen en staat veilig tussen de leuningen. Het tweede treetje van het krukje kan worden aangepast in 3 verschillende hoogtes. Met de leuningen en het anti-slip oppervlak staat je kindje veel veiliger dan op een gewoon krukje of opstapje. De verstevigde pootjes zorgen voor extra stabiliteit, waardoor de toren stevig staat. Vanuit hier kan je kindje nieuwe activiteiten ontdekken en praktische vaardigheden ontwikkelen. Dit bevordert het zelfvertrouwen van je kindje. Geschikt voor kindjes vanaf 18 maanden.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

  • Boxkleed
  • Babynestje
  • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare