Loopwagen

De beste loopwagen kopen? Dit zijn onze tips!

Welkom bij ons artikel over de top 10 beste loopwagens voor kinderen. Als ouder wil je het beste voor je kind, en het kiezen van de juiste loopwagen kan een positieve invloed hebben op de ontwikkeling en het plezier van je kind. In dit artikel zullen we je voorstellen aan de beste loopwagens op de markt en je begeleiden bij het kiezen van de perfecte loopwagen voor je kleintje.

Wat is een loopwagen?

Een loopwagen is een speciaal ontworpen speelgoed dat kinderen helpt bij het leren lopen en hun motorische vaardigheden verbetert. Het bestaat meestal uit een stevig frame met wielen en een handvat, waardoor kinderen zich kunnen voortbewegen terwijl ze achter de loopwagen lopen of zich eraan vasthouden. Loopwagens kunnen verschillende functies hebben, zoals muziek, geluiden, opbergruimte of interactieve speelelementen.

Oké, en waarvoor gebruik je een loopwagen?

Een loopwagen speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de fysieke ontwikkeling van een kind. Terwijl ze achter de loopwagen lopen, maken kinderen gebruik van hun beenspieren en coördinatievaardigheden. Het stimuleert een gezonde houding en helpt bij het versterken van de spieren in de benen en rug. Bovendien verbetert het gebruik van een loopwagen de algehele balans en stabiliteit van het kind, wat essentieel is voor verdere motorische vaardigheden.

Een loopwagen biedt kinderen de gelegenheid om hun motorische vaardigheden te verbeteren. Terwijl ze achter de loopwagen lopen, oefenen ze hun coördinatie, evenwicht en controle over hun lichaam. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van sterke spieren en het leren beheersen van hun bewegingen. Bovendien moedigt het gebruik van een loopwagen kinderen aan om hun eerste stappen te zetten en vertrouwen op te bouwen in hun vermogen om te bewegen en te verkennen

Hoe kies je de juiste loopwagen?

Bij het kiezen van een loopwagen zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 • Controleer of de loopwagen geschikt is voor de leeftijd van je kind. Sommige loopwagens zijn speciaal ontworpen voor jongere kinderen, terwijl andere geschikt zijn voor oudere peuters.
 • Zorg ervoor dat de loopwagen voldoet aan de veiligheidsnormen en is uitgerust met functies zoals een veiligheidsrem, stevige constructie en anti-slipwielen. Veiligheid moet altijd voorop staan bij het kiezen van een loopwagen.
 • Kies een loopwagen met een verstelbaar handvat, zodat het kan worden aangepast aan de lengte van zowel het kind als de ouder. Daarnaast is het belangrijk dat de zitting comfortabel en zacht is, zodat je kind comfortabel kan zitten tijdens het spelen.
 • Let op de kwaliteit van het materiaal en de constructie van de loopwagen. Een duurzame en stevige loopwagen gaat langer mee en kan tegen een stootje. Kies voor een loopwagen die gemaakt is van hoogwaardige materialen en bestand is tegen dagelijks gebruik.

De uitslag: De 10 beste loopwagens van 2023

1. Fisher-Price Loop Met Mij loopwagen

Laat je kindje spelenderwijs leren met de Fisher-Price Loop Met Mij Zebra! Deze schattige looptrainer is het perfecte vriendje om de eerste woordjes en stapjes te ontdekken. Met leuke activiteiten, zoals het omslaan van bladzijden en het indrukken van oplichtende knopjes, worden meezingliedjes, zinnetjes over het alfabet en tellen, en nieuwe dierenvriendjes geïntroduceerd. De handgreep en stevige basis met 4 wielen zorgen voor balans en ondersteuning tijdens de eerste wiebelige stapjes. Met leuke zinnetjes, muziek en geluidjes stimuleert dit muzikale loopspeelgoed je kleintje om te bewegen en plezier te hebben. Geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden en ouder.

2. VTech 2 in 1 Baby Walker

De VTech 2 in 1 Baby Walker is de perfecte metgezel voor kinderen vanaf 9 maanden oud. Deze veelzijdige loopwagen biedt interactief speelplezier met een afneembaar activiteitenpaneel, waardoor zowel zittend als lopend gespeeld kan worden. Het loopgedeelte ondersteunt je kind bij het nemen van de eerste stapjes, terwijl het activiteitenpaneel op een vrolijke en interactieve manier leren en ontdekken stimuleert.

Met de 2-in-1 Baby Walker kunnen kinderen stap voor stap de wereld van dieren, kleuren, vormen, muziek en meer ontdekken! De knipperende lichtjes en vrolijke melodietjes moedigen je kleintje aan bij het leren lopen. Met twee snelheidsregelaars, een eenvoudig inklapsysteem voor opbergen, en 20 melodietjes en 4 gezongen liedjes, is dit speelgoed zowel stevig als duurzaam. De VTech 2 in 1 Baby Walker is een geweldige keuze om de motorische vaardigheden en het speelplezier van je kind te bevorderen.

3. Little Dutch Loopwagen Goose

Laat je kindje op een avontuurlijke manier de wereld ontdekken met de Little Dutch Loopwagen Goose. Deze prachtige houten loopwagen is perfect voor kinderen vanaf 1 jaar oud. Met zijn groene kleur en stevig houten materiaal biedt de loopwagen urenlang speelplezier. Het stimuleert de motorische vaardigheden en het evenwicht van je kindje terwijl ze rondrijden met de loopwagen. Dankzij het duurzame ontwerp is dit speelgoed geschikt voor langdurig gebruik. Laat je kindje de eerste stapjes zetten met deze geweldige Little Dutch Loopwagen Goose.

4. Smoby – Little Smoby – 3-in-1 loopwagen

Laat je kind veilig zijn eerste stapjes zetten met de Little Smoby 3-in-1 loopwagen. Deze veelzijdige looptrainer biedt niet alleen ondersteuning bij het leren lopen, maar ook een activiteitentablet voor plezier en het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Het activiteitentablet zit boordevol leuke functies, zoals draaiende ogen, in elkaar grijpende vormen, een vergrendelbare deur met sleutel, een spiegeldeur, een draaibare bloem, een cric crac lieveheersbeestje, een schoepenrad en een dennenboom. Het tablet kan worden losgemaakt en overal mee naartoe worden genomen dankzij het handvat aan de bovenkant. Daarnaast kan de loopwagen ook dienen als een stoel voor het dragen van een babypop of knuffeldier. Dit complete 3-in-1 speeltje is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en is gemaakt in Frankrijk.

5. Hibaby 5 in 1 Baby Walker

De Hibaby 5 in 1 Baby Walker is de ideale metgezel voor de eerste stapjes van je baby. Deze loopwagen bevordert de coördinatie en kracht van je kind terwijl ze leren staan en lopen. Met een gemakkelijke grip, instelbare snelheid en een veilige driehoekige structuur biedt de loopwagen een veilige omgeving voor de eerste stappen. Het activiteitencentrum en de entertainmenttafel zorgen voor extra speelplezier met functies zoals een om te slaan pagina, een hendel, kleine kralen, een draaiende rammelaar, een afneembaar basketbalframe en een pianotoetsenbord in de vorm van een krab. Door met ballen te spelen en op de piano te slaan, kunnen kinderen genieten van meer plezier en tegelijkertijd scènes en dieren identificeren, fijne motoriek en intelligentie stimuleren en ontwikkelen.

6. TOMY Rol op & Schiet Loopwagen

Stimuleer de beweging en ontwikkeling van peuters met de TOMY Rol op & Schiet loopwagen. Met slechts één druk op de knop lanceert de loopwagen een van de 5 kleurrijke ballen met een vrolijk gezicht uit de buis. Rijd over de bal heen met de loopwagen en hij wordt automatisch weer opgepakt, klaar voor de volgende ronde. Deze leuke loopwagen moedigt kleintjes aan om te gaan staan en lopen. Geschikt voor zowel binnen als buiten spelen. Afmetingen: 42,5 x 14,9 x 26,4 cm. Leeftijdsindicatie: 18 maanden+.

7. Petite Amélie ® Houten Loopwagen

Met de interactieve loopwagen Lara is uren speelplezier gegarandeerd voor kinderen vanaf 1 jaar. Deze houten loopwagen in zachte pastelkleuren stimuleert de motoriek en eerste stapjes van je kindje. Het biedt eindeloos speelplezier met een xylofoon, vormenstoof en spiegeltje. De loopwagen is voorzien van rubberen wielen voor een anti-slip effect en ondersteunt je kindje bij het lopen.

8. Tryco Nature Loopwagen

Beleef veel plezier en ontdekkingen met de houten loopwagen van Tryco! Deze loopwagen is niet alleen perfect om te leren lopen, maar biedt ook talloze leuke activiteiten om de motoriek van je kindje te ontwikkelen. Aan de voorkant vind je een klokje met draaiende wijzers, een kralenspiraal, rammelaar en schuifblokjes in de vorm van diertjes. Aan de zijkant is er een vormenstoof met 2 losse blokjes en draaiende tandwielen. Geniet van eindeloos speelplezier! Leer spelenderwijs lopen met deze houten loopwagen van Tryco, geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

9. Eco Toys Study Desk Walker Blue Loopwagen

Met de 2-in-1 Study Desk Walker Blue Loopwagen van Eco Toys zal je kindje zich urenlang vermaken. Deze loopwagen biedt een uitdagende en stimulerende ervaring bij het leren lopen, met tal van speelmogelijkheden.

Het unieke kenmerk van deze loopwagen is het afneembare muziekblad, dat ook los kan worden gebruikt en bevestigd kan worden aan een ledikant of box. Het blad kan zelfs worden omgetoverd tot een tafel met behulp van de 4 bijgeleverde poten. De olifantenpiano op het muziekblad kan ook losgekoppeld worden en werkt op 3 x AAA-batterijen (niet inbegrepen). Daarnaast heeft de loopwagen een kleine basketbalring waar je kleine kan basketballen. Er is ook een handig opbergvak in de loopwagen voor de ballen.

Deze verschillende activiteiten dragen bij aan de motorische ontwikkeling van je kindje. De wieltjes van de loopwagen kunnen vergrendeld worden en maken weinig tot geen geluid. De hendel van de loopwagen is verstelbaar en aan de achterkant is er een handige opbergbox. Door deze box met water te vullen, wordt de wagen steviger gemaakt. De loopwagen is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar.

10. Small Foot Company Baby Walvis Loopwagen

Ga op ontdekkingsreis met de walvis! Deze houten loopwagen van Small Foot Company, genomineerd voor de ToyAward 2020, biedt beginnende wandelaars speel- en leerplezier aan alle vijf de zijden. De oceaan en haar bewoners vormen een centraal ontwerpelement, waardoor kinderen niet alleen hun motoriek kunnen trainen, maar ook de leefwereld van de walvis kunnen verkennen door vormen te passen, schuiven en draaien! De visjes helpen bij het tellen en een kompas leert kinderen over de windrichtingen en seizoenen. Met de met rubber beklede wielen bewegen kinderen zich veilig en geruisloos voort. Onder het open bovenblad met anti-klembescherming is er voldoende ruimte om vormen en speelgoed op te bergen. De loopwagen kan gecontroleerd worden voortgeduwd dankzij het remsysteem. Met geïntegreerde as voor stabiliteit. Een veelzijdige loopwagen die kinderen vanaf 12 maanden uitnodigt om te verkennen en te spelen!

Tips voor het gebruik van een loopwagen

Nu je de perfecte loopwagen hebt gekozen, zijn hier enkele tips om het meeste uit het gebruik ervan te halen:

 1. Zorg altijd voor ouderlijk toezicht terwijl je kind met de loopwagen speelt. Dit helpt om de veiligheid te waarborgen en eventuele ongelukken te voorkomen.
 2. Moedig je kind aan om actief met de loopwagen te spelen. Laat ze hun eerste stappen zetten en stimuleer hun zelfvertrouwen tijdens het lopen.
 3. Creëer een speelomgeving waarin je kind veilig kan verkennen en bewegen. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn en dat de speelruimte vrij is van gevaarlijke voorwerpen.
 4. Speel interactieve spelletjes met je kind terwijl ze met de loopwagen spelen. Dit kan hun plezier vergroten en hun motorische vaardigheden verder ontwikkelen.
 5. Gebruik de loopwagen zowel binnen als buiten, afhankelijk van de omgeving en het weer. Buiten spelen biedt extra ruimte voor beweging en verkenning.

Met deze tips kan je kind optimaal profiteren van de voordelen van een loopwagen en plezier beleven aan het spelen en bewegen.

Veelgestelde vragen loopwagen

 1. Vanaf welke leeftijd kan een kind een loopwagen gebruiken? De meeste loopwagens zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 maanden tot 3 jaar. Het is echter belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen en rekening te houden met de ontwikkeling van je kind.
 2. Moet ik een loopwagen met remmen kopen? Een loopwagen met remmen kan extra veiligheid bieden, vooral als je kind op een helling of oneffen oppervlak speelt. Het is raadzaam om een loopwagen te kiezen met een veiligheidsrem om ongewenste bewegingen te voorkomen.
 3. Wat zijn enkele alternatieven voor loopwagens? Enkele alternatieven voor loopwagens zijn loopstoeltjes en loopfietsjes. Een loopstoeltje kan handig zijn voor jongere kinderen die nog niet zelfstandig kunnen lopen, terwijl een loopfietsje geschikt is voor oudere kinderen die al wat meer balans hebben ontwikkeld.
 4. Hoe kan ik mijn kind leren om veilig met een loopwagen te spelen? Om je kind veilig te laten spelen met een loopwagen, is ouderlijk toezicht essentieel. Leer je kind de basisveiligheidsregels, zoals het vermijden van trappen, gladde oppervlakken en drukke verkeersgebieden. Zorg er ook voor dat de loopwagen wordt gebruikt in een veilige en kindvriendelijke omgeving.
 5. Kan een loopwagen de ontwikkeling van mijn kind versnellen? Een loopwagen kan de fysieke ontwikkeling en motorische vaardigheden van je kind zeker stimuleren. Het biedt een leuke en interactieve manier om te leren lopen en verbetert de balans en coördinatie. Hoewel een loopwagen de ontwikkeling kan ondersteunen, is het belangrijk om te onthouden dat elk kind zich in zijn eigen tempo ontwikkelt.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare