Peuterbed

Het beste peuterbed kopen? Dit zijn onze tips!

Het overstappen van een ledikant naar een peuterbed is een belangrijke mijlpaal in het leven van een kind. Het biedt niet alleen meer vrijheid en onafhankelijkheid, maar het peuterbed kan ook helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. In dit artikel zullen we dieper ingaan op peuterbedden, inclusief wat ze zijn, hun voordelen en wanneer ze geschikt zijn voor kinderen. We zullen ook enkele tips geven voor het kiezen van het juiste peuterbed en informatie delen over de top 5 beste peuterbedden. Laten we beginnen!

Wat is een peuterbed?

Een peuterbed is een kinderbed dat speciaal is ontworpen voor kinderen in de leeftijd van ongeveer anderhalf tot vier jaar oud. Het is kleiner dan een standaard eenpersoonsbed, maar groter dan een ledikant. Een peuterbed is dus een tussenstap tussen het ledikant en een volwassen bed. Peuterbedden hebben vaak zijpanelen of een lage rand aan de zijkant om te voorkomen dat het kind eruit valt tijdens het slapen.

Oké, en wat zijn de voordelen van een peuterbed?

Het gebruik van een peuterbed heeft verschillende voordelen. Ten eerste biedt het een veilige slaapomgeving voor peuters. De zijpanelen of lage randen zorgen ervoor dat het kind niet uit bed kan rollen en zichzelf kan bezeren. Bovendien geeft een peuterbed het kind een gevoel van onafhankelijkheid, omdat het kan in- en uitstappen zonder hulp van een volwassene.

Een ander voordeel van een peuterbed is dat het de overgang naar een volwassen bed vergemakkelijkt. Door eerst naar een peuterbed over te stappen, kan het kind wennen aan het slapen in een groter bed voordat het de sprong maakt naar een standaard eenpersoonsbed.

Welke verschillende peuterbedden zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten peuterbedden beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en ontwerpen. Enkele populaire opties zijn:

 1. Laag peuterbed: Dit type peuterbed heeft een lage hoogte, waardoor het gemakkelijk is voor peuters om in en uit bed te stappen. Het biedt ook een veilige slaapomgeving met zijpanelen.
 2. Thema peuterbed: Deze bedden zijn ontworpen met populaire thema’s, zoals Disney-personages, superhelden of prinsessen. Ze kunnen de verbeelding van het kind stimuleren en de slaapkamer leuker maken.
 3. Omvormbaar peuterbed: Een omvormbaar peuterbed kan worden aangepast en omgezet in een volwassen bed wanneer het kind ouder wordt. Dit kan handig zijn voor ouders die op de lange termijn willen investeren (zie ook ons artikel ‘meegroeibed‘).

De uitslag: De beste peuterbedjes van 2023

1. Petite Amélie ® Peuterbed 

Het Petite Amélie peuterbed is een prachtig kinderbed in een landelijk witte kleur. Met een afmeting van 70×140 cm is dit bed perfect voor peuters die uit hun ledikant zijn gegroeid. Het bed wordt geleverd inclusief een uitvalhekje, dat aan beide zijden gemonteerd kan worden. Hierdoor past het bed in iedere kinderkamer, ongeacht de muur waartegen het geplaatst wordt. De zijhekjes van dit model zijn iets hoger dan bij de modellen ‘Vivien’ en ‘Leon’, waardoor het bed een robuustere uitstraling krijgt. Het bed is gemaakt van een combinatie van massief hout en stevig plaatmateriaal, wat zorgt voor een stevige en duurzame constructie. De flexibele lattenbodem biedt extra slaapcomfort. Let op: het bed wordt geleverd zonder Petite Amélie bedlade of matras, deze zijn apart verkrijgbaar.

2. Luxurybrand Peuterbed

Het Luxurybrand peuterbed is een fantastisch bed waar je kind blij van wordt. Met een afmeting van 140x70cm biedt het voldoende ruimte voor je peuter om comfortabel te slapen. Het bed wordt geleverd inclusief lattenbodem en heeft een sterke uitvalbeveiliging om ervoor te zorgen dat je kind veilig in bed blijft. Het bed is gemaakt van wit geverfd hout en heeft een lage instap voor gemakkelijke toegang. Decoreer de achterkant van het bed met een persoonlijke schildering of naamsticker om het bed extra speciaal te maken. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar tot 7 tot 8 jaar.

3. En casa bed – Tipi met bedbodem 

Het En casa bed in tipi-stijl is een favoriet onder kinderen. Dit stevige vurenhouten bed heeft een stralend ontwerp dat kinderkamers tot leven brengt. Het bed is geen speelgoed, maar een comfortabele slaapplaats voor je kind. De stevige constructie zorgt voor duurzaamheid en het bed is eenvoudig en snel te monteren. De afmetingen van het bed zijn 148x76x140 cm en het wordt geleverd met een bedbodem. Let op: de matras en bedtextiel zijn niet inbegrepen. Het En casa bed biedt een unieke en speelse slaapomgeving voor je kind.

4. Lizzely Garden & Living Peuterbed Michelle

Het Lizzely Garden & Living Peuterbed Michelle is een favoriet onder kinderen vanwege de leuke tipi-vorm. Dit witte kinderbed van grenenhout heeft een afmeting van 148x76x137cm en wordt geleverd inclusief lattenbodem. Het unieke ontwerp van het bed opent vele mogelijkheden voor decoratie. Let op, het bed wordt exclusief matras geleverd (140cm x 70cm). Creëer met dit peuterbed een gezellige ruimte waar je kind kan ontspannen, boekjes lezen en spelletjes spelen. Verras je kind met dit fantastische peuterbed en maak de overgang naar een groter bed een feestje. Het Lizzely Garden & Living Peuterbed biedt voldoende ruimte voor je kind en knuffels.

5. PAW Patrol – Peuter Bed

Maak het naar bed gaan een echt feest met dit PAW Patrol peuterbed! Het bed is voorzien van afbeeldingen van je favoriete karakters zoals Rubble, Chase en Marshall. Het PAW Patrol peuterbed wordt geleverd inclusief lattenbodem en heeft een afmeting van ca. 143x77x60 cm (LxBxH). Het bed is geschikt voor een matras van 140x70cm (LxB) en exclusief kussen en deken. Dit houten peuterbed met MDF-details heeft een blauwe kleur en is een geweldige toevoeging aan de kinderkamer. Laat je kind heerlijk dromen en avonturen beleven in dit PAW Patrol peuterbed.

Tips voor de overgang naar een volwassenbed

Op een gegeven moment zal de tijd komen om de overgang te maken van het peuterbed naar een volwassen bed. Hier zijn enkele tips om deze overgang soepel te laten verlopen:

 1. Timing: Kies het juiste moment om over te stappen naar een volwassen bed. Dit kan variëren, maar meestal gebeurt dit rond de leeftijd van vier jaar.
 2. Betrokkenheid van het kind: Betrek het kind bij de overgang en laat het wennen aan het idee van een groter bed. Laat het peuterbed nog steeds beschikbaar en laat het kind wennen aan het nieuwe bed door er overdag op te spelen.
 3. Stapsgewijze overgang: Maak de overgang geleidelijk door het peuterbed naast het nieuwe bed te plaatsen. Laat het kind eerst in het peuterbed inslapen en verhuis het later naar het nieuwe bed.
 4. Beloningssysteem: Gebruik een beloningssysteem om het kind te motiveren en te belonen voor het succesvol aanpassen aan het nieuwe bed.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare