Peuterbed

Het beste peuterbed? Koopadvies & top 10 2023

peuterbed

Wat is een peuterbed en waarom is het zo populair?

Peuters zijn actief en nieuwsgierig en hebben daarom hun eigen slaapplek nodig die veilig en comfortabel is. Een peuterbed is een ideaal bed voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. Het is kleiner dan een kinderbed en heeft speciale eigenschappen die het perfect maken voor deze leeftijdsgroep. In dit artikel lees je alles over wat een peuterbed is en waarom het zo populair is onder ouders.

De kenmerken van een peuterbed

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind goed slaapt en veilig is in zijn of haar bed. Het kiezen van het juiste bed is dan ook een belangrijke beslissing. Veel ouders kiezen vanuit kostenbesparing direct voor een kinderbed (ook wel tienerbed genoemd) nadat hun kindje de ledikant is ontgroeid. Toch is het naar ons idee beter om eerst voor een peuterbed te kiezen. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

Verschillende soorten bedden en leeftijdsfases

Er zijn verschillende soorten bedden beschikbaar voor kinderen in verschillende leeftijdsfases. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

 • Wieg of Co-sleeper: 0 – 6 maanden
 • Ledikant: 6 – 24 maanden
 • Peuterbed (juniorbed): 2 – 6/7 jaar
 • Meegroeibed: 0 – 6 jaar
 • Kinderbed (tienerbed): 6/7 jaar +

Zoals eerder vermeld, is een peuterbed kleiner dan een kinderbed en groter dan een ledikant. Het heeft verschillende kenmerken die het geschikt maken voor peuters, waaronder:

 1. Lage hoogte: een peuterbed is lager dan een kinderbed. Hierdoor kan je peuter gemakkelijker zelfstandig in en uit bed kruipen. Dit is ideaal voor de ontwikkeling van de zelfstandigheid van je peuter.

 2. Bedhekjes: de meeste peuterbedden hebben bedhekjes om te voorkomen dat je peuter uit bed valt. Dit is een belangrijke veiligheidsvoorziening, vooral als je peuter nog niet gewend is om in een groot bed te slapen.

 1. Comfortabel: een peuterbed is knusser en comfortabeler dan een kinderbed. Doordat het bed kleiner is, ligt je peuter knusser en voelt het zich veiliger en geborgen.

 2. Geschikt voor kleinere kamers: een peuterbed is ideaal voor kleinere kamers. Het neemt minder ruimte in beslag dan een kinderbed en biedt toch voldoende slaapruimte voor je peuter.

Waarom kiezen ouders voor een peuterbed?

Er zijn verschillende redenen waarom ouders kiezen voor een peuterbed voor hun kinderen. Hier zijn enkele redenen:

 1. Veiligheid: een peuterbed is veiliger voor je peuter dan een groter bed omdat het lager is en bedhekjes heeft. Hierdoor is de kans kleiner dat je peuter uit bed valt.

 2. Comfort: een peuterbed is knusser en comfortabeler voor je peuter dan een kinderbed. Hierdoor kan je peuter beter slapen en uitgerust wakker worden.

 3. Overgang: een peuterbed is een ideale tussenoplossing voor kinderen die te groot zijn geworden voor een ledikant, maar nog niet toe zijn aan een groot bed. Het helpt je peuter om geleidelijk te wennen aan het slapen in een groot bed.

 4. Interesse: een peuterbed kan aantrekkelijk zijn voor je peuter door de kleuren, vormen en afbeeldingen die erop staan. Dit kan je peuter stimuleren om naar bed te gaan en te genieten van zijn eigen plekje.

Een peuterbed is een belangrijke aankoop voor ouders die hun kinderen van een ledikant naar een volwassen bed willen brengen. Het biedt een veilige overgang en helpt het kind zich zelfstandiger te voelen. In dit artikel geven we je handige tips voor het kopen van een peuterbed en bespreken we de top 10 peuterbedden van 2023.

Waar moet je op letten bij het kopen van een peuterbed?

Een peuterbed moet aan een aantal belangrijke criteria voldoen om veilig en comfortabel te zijn voor je kind. Hier zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een peuterbed:

 1. Veiligheid: Een peuterbed moet veilig zijn voor je kind. Kies daarom voor een bed met afgeronde hoeken en zonder scherpe randen. Het bed moet ook stevig zijn en goed in elkaar gezet worden om te voorkomen dat het kind eruit valt.

 2. Maat: Een peuterbed moet niet te groot en niet te klein zijn. Het moet groot genoeg zijn voor je kind om comfortabel te kunnen slapen, maar niet zo groot dat het kind zich verloren voelt in het bed. Meet daarom de ruimte op waar het bed komt te staan en kies een bed dat daar goed bij past.

 3. Design: Het design van het bed is ook belangrijk. Kies een bed dat past bij de kamer en de stijl van het interieur. Er zijn peuterbedden in verschillende kleuren, vormen en stijlen verkrijgbaar, dus er is altijd wel een bed dat bij jouw wensen past.

 4. Duurzaamheid: Een peuterbed moet lang genoeg meegaan om het geld dat je eraan uitgeeft waard te zijn. Kies daarom voor een bed dat van goede kwaliteit is en lang meegaat. Het bed moet ook makkelijk schoon te maken zijn, omdat kinderen nog wel eens knoeien.

De uitslag: De 10 beste peuterbed van 2023

En.casa peuterbed

We starten deze ranglijst van peuterbedden met een basismodel. Het eenvoudige en betaalbare en.casa kinderbed is niettemin van degelijke kwaliteit.

Dit bed, vervaardigd uit robuust grenenhout, is uitgerust met zowel een hoofd- als voeteneinde. Bovendien beschikt één zijde over een verhoogde rand als valbeveiliging.

Ook is het bed laag van structuur; de bedbodem (exclusief matras) bevindt zich op een hoogte van slechts 16 centimeter. Zodoende kan jouw kleine spruit moeiteloos zelfstandig in en uit het bedje klauteren. Behalve deze versie met blank en natuurlijk grenen is het bed ook in het wit verkrijgbaar. Aanbevolen matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Top beds peuterbed + matras

Dit kleurrijke peuterbed van Top Beds is niet alleen aantrekkelijk, maar ook budgetvriendelijk! De speelse vormen bieden op een subtiele manier valbescherming zonder duidelijk als hekje aanwezig te zijn.

Ondanks de lage prijs, wordt dit bedje compleet met matras geleverd. Wel vinden sommige klanten het matras aan de dunne kant. Het bedje is, zoals het hoort, ook laag van opzet.De beoordelingen zijn overwegend positief, hoewel het bedje blijkbaar niet zo eenvoudig te monteren is. Houd er dus rekening mee dat je mogelijk assistentie nodig hebt bij het in elkaar zetten van het bedje.

Matras inbegrepen: 70×140 centimeter

Go Go Momi houten peuterbed

Dit houten peuterbed van Go Go Momi kenmerkt zich door een eenvoudig, doch elegant ontwerp dat bijna Scandinavisch aandoet. De simpele vorm straalt kalmte uit en past in vrijwel elke kinderkamer.

Het bedje is aan beide zijden voorzien van valbescherming bij het hoofdeinde. Dit biedt voldoende bescherming en zorgt er tegelijkertijd voor dat het kind gemakkelijk zelfstandig in en uit bed kan stappen. Dit wordt nog eenvoudiger gemaakt door de lage instap van ongeveer 18 centimeter hoog.

Het bedje wordt geleverd met een lattenbodem, maar het matras moet je apart aanschaffen.

Aanbevolen matrasafmetingen: 70×140 centimeter

En.casa Tipi peuterbed

Hoe cool is het om als kleine peuter te slapen in een bedje dat op een tipi lijkt! Nou, met dit schattige junior tipi bedje wordt dat een fluitje van een cent!

Het tipi bedje is stevig ontworpen en gemaakt van vurenhout. De bodem bevindt zich erg laag, slechts 4 centimeter boven de grond. Dit zorgt voor een zeer gemakkelijke instap voor de peuter en biedt voldoende ventilatie onder het matras.

Zoals je kunt zien, ontbreekt er wel valbescherming. Dat is op zich een minpunt. Maar gezien de extreem lage positie van het matras hoeft dit niet zo’n probleem te zijn. Van vallen is wellicht geen sprake; het zal eerder “uit bed rollen” zijn.

Verkrijgbaar in diverse kleuren, eenvoudig te monteren met een solide constructie – gewoon geweldig!

Aanbevolen matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Vipack peuterbed Kiddy

Het Kiddy peuterbed van Vipack onderscheidt zich door een schattig ontwerp in combinatie met praktisch en veilig gebruik.

Het juniorbed is aan beide zijden voorzien van een bedhekje, waardoor het kind goed beschermd is tegen uit bed vallen. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte overgelaten om zelfstandig in en uit bed te klimmen.

Met een liefdevol tweekleurig design is dit bedje een echte aanwinst voor veel kinderkamers. Wat enigszins verwarrend kan zijn, is dat veel verkopers vermelden dat het bedje zonder matrasbodem wordt geleverd. Naar onze mening klopt dit niet, en wordt het bedje wel degelijk geleverd inclusief de lattenbodem. Dit is bijvoorbeeld af te leiden uit de montagehandleiding die we voor jouw gemak hebben toegevoegd.

Aanbevolen matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Viking choice huisbed 

Een huisbed is voor veel kinderen én ouders de favoriete keuze als het gaat om een peuterbedje. Dit huisbedje van Viking Choice is dan een aantrekkelijke optie, hoewel niet iedereen even tevreden is over de houtkwaliteit. Het lastige hierbij is dat dit moeilijk te beoordelen is, aangezien het ook kan liggen aan de manier waarop men het bedje heeft gemonteerd.

Het huisbedje heeft een eenvoudige, strakke vormgeving die op een populaire manier omschreven kan worden als Scandinavisch design. Daarnaast staat veiligheid voorop, wat te zien is aan de bedhekjes aan alle kanten. Aan slechts één zijde is er (ruim voldoende) ruimte overgelaten om zelfstandig in en uit het bedje te klimmen.

Zoals het hoort bij een echt juniorbed, is de instap laag en is het huisbedje afgewerkt met kindveilige verf. Het is wel verstandig om zelf nog even de beoordelingen van andere consumenten te raadplegen, aangezien dus niet iedereen even tevreden is.

Aanbevolen matrasafmetingen: 70×140 centimeter.

Vipack brandweerbed

Een autobed is de droom van veel stoere jongens en moderne meisjes. Dit brandweerbedje van Vipack is meteen een ontzettend gave versie. Hoe cool wordt de kinderkamer hiermee! En welke spannende avonturen zal jouw kleintje allemaal beleven in zijn of haar dromen?

Dit brandweerbed is een echt peuterbed met een lage instap en valbescherming in de vorm van bedhekjes aan beide zijden. Om het avontuur helemaal compleet te maken, is het autobedje zelfs voorzien van LED-koplampen!

Inclusief lattenbodem, relatief eenvoudig te monteren en met een stevige, duurzame constructie!

Aanbevolen matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Wildkidzz peuterbed met kroon

Echte prinsesjes slapen natuurlijk het liefst in een echt prinsessenbedje. Wat dacht je dan van dit schattige peuterbedje met een kroon als hoofdeinde?

Naast dat het een kwalitatief en erg leuk peuterbedje is, staat service bij Wildkidzz voorop. Zo wordt het bedje compleet geleverd inclusief een matras van 12 centimeter dik.

Daar blijft het niet bij, want het bedje wordt ook nog eens bij jou thuis voor je in elkaar gezet! Inclusief gratis montage dus, wat het shoppen van een peuterbedje wel erg ontspannen maakt. Veel mensen vinden het zelf in elkaar zetten het grootste nadeel van online bedden kopen. In dit geval heb je daar dus helemaal geen last van.

Inclusief matras: 70×150 centimeter

Bopita peuterbed Jonne

Echte prinsesjes slapen natuurlijk het liefst in een echt prinsessenbedje. Wat dacht je dan van dit schattige peuterbedje met een kroon als hoofdeinde?

Naast dat het een kwalitatief en erg leuk peuterbedje is, staat service bij Wildkidzz voorop. Zo wordt het bedje compleet geleverd inclusief een matras van 12 centimeter dik.

Daar blijft het niet bij, want het bedje wordt ook nog eens bij jou thuis voor je in elkaar gezet! Inclusief gratis montage dus, wat het shoppen van een peuterbedje wel erg ontspannen maakt. Veel mensen vinden het zelf in elkaar zetten het grootste nadeel van online bedden kopen. In dit geval heb je daar dus helemaal geen last van.

Inclusief matras: 70×150 centimeter

Vipack huisbed Casami

Een huisbed is al gaaf, en als die zo mooi is als dit Casami huisbed van Vipack, dan verdient het bijna vanzelf een eerste plek. En die plek heeft het zeker verdiend!

Het speelse huisbedje is ontzettend leuk vormgegeven. Het huisje aan het hoofdeinde zorgt voor een knusse slaapplek, zonder dat het over het hele bedje heen gaat. Met de raampjes en een beetje creativiteit kan er erg leuk gespeeld worden.

En dan is er nog aan het voeteneinde een bankje, om verhaaltjes te lezen, de eerste veters te strikken en met knuffels te spelen. Het bedje is laag en door het huisje is er een zekere vorm van uitvalbescherming. Geweldig!

Een nadeel is wel dat de vorm van het bedje het best tot zijn recht komt wanneer deze alleen met het hoofdeinde tegen de muur staat, zoals op de foto. Hier is natuurlijk niet in iedere kamer plek voor.

Aanbevolen matrasafmetingen: 70×140 centimeter

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare