Slaaptrainer

De beste slaaptrainer kopen? Dit zijn onze tips!

Kinderen hebben vaak moeite met het volgen van een regelmatig slaappatroon. Het kan een uitdaging zijn om ze ’s avonds op tijd naar bed te krijgen en ze te helpen wennen aan een gezonde slaaproutine. Een slaaptrainer kan een handig hulpmiddel zijn om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van goede slaapgewoonten. In dit artikel gaan we dieper in op slaaptrainers, hoe ze werken, waarom ze handig kunnen zijn voor kinderen en de top 10 beste slaaptrainers

Wat is een slaaptrainer?

Een slaaptrainer is een apparaat dat speciaal is ontworpen om kinderen te helpen bij het leren van een vast slaapritme. Het werkt als een visuele en/of auditieve herinnering voor kinderen om aan te geven wanneer het tijd is om te gaan slapen of wanneer ze uit bed mogen komen. Een slaaptrainer kan verschillende vormen aannemen, zoals een schattig pluche dier, een lichtgevend nachtlampje of een klok met speciale functies.

Oké, en hoe werkt een slaaptrainer?

Een slaaptrainer maakt gebruik van visuele en/of auditieve signalen om kinderen te begeleiden bij hun slaaproutine. Bijvoorbeeld, een pluche slaaptrainer kan van kleur veranderen wanneer het tijd is om naar bed te gaan of op te staan. Een lichtgevende slaaptrainer kan een zacht licht uitstralen dat geleidelijk aan dimt wanneer het bedtijd is en weer helderder wordt wanneer het tijd is om op te staan. Geluidsgeactiveerde slaaptrainers kunnen rustgevende geluiden afspelen, zoals natuurgeluiden of slaapliedjes, om kinderen te helpen ontspannen en in slaap te vallen. Slaaptrainers met een klok hebben vaak een digitaal display waarop kinderen kunnen zien hoe laat het is en wanneer ze uit bed mogen komen.

Waarom kan een slaaptrainer handig zijn voor kinderen? 

Een slaaptrainer kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van een gezonde slaaproutine en het aanleren van discipline rondom bedtijd. Het biedt een visuele en/of auditieve herinnering aan de regels en tijden die ouders hebben ingesteld, waardoor kinderen beter begrijpen wanneer ze moeten gaan slapen en wanneer ze uit bed mogen komen. Dit kan vooral nuttig zijn voor jongere kinderen die nog niet kunnen klokkijken of de concepten van tijd volledig begrijpen.

Wat is de beste slaaptrainer?

Er zijn verschillende soorten slaaptrainers op de markt die aan verschillende behoeften kunnen voldoen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types:

 • Pluche slaaptrainers zijn knuffels of dierenfiguren die dienen als slaaptrainers. Ze hebben vaak een ingebouwde klok en veranderen van kleur om aan te geven wanneer het tijd is om te slapen of op te staan. Kinderen kunnen deze zachte en knuffelige slaaptrainers als een vriendje naast zich hebben tijdens het slapengaan.
 • Lichtgevende slaaptrainers zijn voorzien van een ingebouwd nachtlampje dat gedurende de nacht een zacht licht uitstraalt. Dit licht kan helpen om een rustige en ontspannen slaapomgeving te creëren. Het licht kan van kleur veranderen om aan te geven wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om wakker te worden.
 • Geluidsgeactiveerde slaaptrainers spelen rustgevende geluiden af, zoals natuurgeluiden, slaapliedjes of witte ruis. Deze geluiden kunnen kinderen helpen te kalmeren en in slaap te vallen. Sommige geluidsgeactiveerde slaaptrainers hebben ook een timerfunctie, zodat het geluid na een bepaalde tijd automatisch wordt uitgeschakeld.
 • Slaaptrainers met een klok hebben een digitaal display waarop kinderen kunnen zien hoe laat het is. Ze kunnen ook visuele indicatoren hebben, zoals kleurveranderingen of symbolen, om aan te geven wanneer het tijd is om te gaan slapen of op te staan. Deze slaaptrainers kunnen helpen bij het aanleren van tijdsbesef en het begrijpen van de structuur van een slaaproutine.

 

De uitslag: De 10 beste babynestjes van 2023

1. Alecto Baby BC110BE SIMON

Met de Alecto Baby BC110BE SIMON haal je een 3-in-1 slaaptrainer, wekker en nachtlampje in huis, vermomd als een vriendelijk slakje genaamd Simon. Deze slaaptrainer helpt jonge kindjes om een besef van tijd te ontwikkelen. Als ouder stel je in wanneer het tijd is om op te staan. ’s Nachts toont het display een blauw maantje, wat betekent dat het tijd is om in bed te blijven. Is het tijd om op te staan? Dan wordt het display oranje en verschijnt er een zonnetje. De BC110BE SIMON wordt geleverd met een extra lange oplaadkabel van 200 cm en is ook draadloos te gebruiken. Belangrijke eigenschappen zijn onder andere de digitale tijdweergave, het alarm, de instelbare kleurintensiteit van het nachtlampje en de eenvoudige plaatsing dankzij de lange oplaadkabel.

2. Daily Logix slaaptrainer 

De Daily Logix slaaptrainer is dé oplossing voor kinderen met een onregelmatig slaapritme. Met behulp van verschillende kleuren displays en een schattig schapen gezichtje helpt deze slaaptrainer kinderen te wennen aan een goed slaapritme. Het display kleurt donkerblauw wanneer het tijd is om te slapen en verandert naar geel wanneer het tijd is om uit bed te gaan. De slaaptrainer heeft 7 verschillende helderheidsstanden en kan ook als nachtlampje worden gebruikt. Dankzij het kinderslot blijven de instellingen veilig vergrendeld. De slaaptrainer is oplaadbaar en kan overal worden gebruikt. Met afmetingen van 13 x 14 x 4 cm is de Daily Logix slaaptrainer handig mee te nemen tijdens logeerpartijen of vakanties. Geniet na enkele dagen al van het effect van een goed slaapritme voor je kinderen!

3. Zazu Sam Slaaptrainer

Met de Zazu Sam Slaaptrainer wordt de wens werkelijkheid: kinderen die langer doorslapen en niet vroeg in de ochtend aan je bed staan! Deze slaaptrainer helpt kinderen wennen aan een gezond slaapritme. Dankzij de verschillende kleuren displays laat Sam de slaaptrainer zien wanneer het tijd is om te slapen en wanneer ze nog even in bed moeten blijven liggen. Als je kind een vroege vogel is, toont Sam precies hoe lang het nog duurt voordat hij wakker wordt, met behulp van sterretjes die langzaam verdwijnen. Zodra het tijd is om op te staan, opent Sam zijn ogen en verschijnt er een zon op het scherm. Deze slaaptrainer heeft ook handige functies, zoals twee tijdsinstellingen, een geluids-alarm en een nachtlampje met timerfunctie. De Zazu Sam Slaaptrainer wordt geleverd zonder stekker, maar met een USB-kabel voor universele stroomvoorziening.

4. Luvion Pinguïn Slaaptrainer

Met de originele Luvion Pinguïn Slaaptrainer leert je kindje wanneer het tijd is om uit bed te komen en kun jij weer eens lekker wat langer doorslapen in het weekend. Deze slaaptrainer helpt kinderen een goed dag- en nachtritme aan te leren, vooral in de eerste periode wanneer ze nog geen klok kunnen kijken. De Pinguïn Slaaptrainer heeft een lampje dat een half uur voor de ingestelde tijd geel wordt om aan te geven dat het bijna tijd is om op te staan. Na een half uur wordt het lampje groen, wat betekent dat de dag echt begonnen is. De slaapwekker maakt geen geluid en zal je kindje dus niet onnodig wakker maken. Daarnaast is de Pinguïn Slaaptrainer ook een leuk nachtlampje en kan deze worden opgeladen via USB.

5. Vivex Slaaptrainer 

Kies voor onze slaaptrainer Penny de Pinguïn en ervaar een betere nachtrust voor het hele gezin! Met deze unieke kinderwekker helpt Penny je kindje een gezond dag- en nachtritme aan te leren. Penny maakt gebruik van simpele symbolen en kleuren om je kind te begeleiden. Het display kleurt donkerblauw wanneer het tijd is om te slapen en een half uur voor de gewenste opsta-tijd kleurt het geel. Zodra het tijd is om uit bed te komen kleurt Penny groen en opent hij zijn ogen. De slaaptrainer beschikt over twee slaapinstellingen en een wekkerfunctie met alarm. Met het kinderslot blijven de instellingen behouden en de overgang van nacht naar dag verloopt geruisloos. Penny is dimbaar in meerdere standen en dankzij het compacte formaat eenvoudig mee te nemen. De slaaptrainer wordt aanbevolen door experts en wordt geleverd met een garantieperiode van 1 jaar.

6. Kwali. slaaptrainer 

Met de kwali. slaaptrainer geef je je kinderen een betrouwbare ochtendroutine. Deze multifunctionele oplossing combineert een kinderwekker, nachtlampje en slaaptrainer. Dankzij de kwali. slaaptrainer krijgen je kinderen een duidelijke dag- en nachtindeling en weten ze precies wanneer ze naar bed moeten en wanneer ze mogen opstaan. Deze slaaptrainer bevordert een goede nachtrust en geeft je kinderen een gevoel van zelfstandigheid. De kwali. slaaptrainer biedt de mogelijkheid om twee verschillende slaapschema’s in te stellen, heeft rustgevende liedjes en een rustgevend licht met verschillende standen. Je kunt de slaaptrainer volledig naar wens instellen, inclusief geluidsniveau, slaapuur en snooze functie. Daarnaast heeft de slaaptrainer een gedimde/eco modus en kan hij ook als knuffellampje worden gebruikt. Geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De slaaptrainer is oplaadbaar en wordt geleverd met een oplaadkabel. Inclusief verlichting in 4 kleuren, kinderwekker met sluimerstand, slaaptrainer met dag- en nachtindeling, nachtlampje met veiligheid en comfort, eco- en dimfunctie.

7. Alecto BC-100 – Slaaptrainer 

De Alecto BC-100 slaaptrainer is de perfecte oplossing om kinderen te helpen met het ontwikkelen van een besef van tijd en een goed dag- en nachtritme. Deze draadloze en oplaadbare slaaptrainer heeft een display dat ’s nachts een blauwe kleur en een maantje laat zien, wat betekent dat het tijd is om te slapen. Op het ingestelde tijdstip verandert het scherm naar een oranje kleur met een zonnetje, wat betekent dat het tijd is om op te staan. Met de BC-100 slaaptrainer kun je zelfs kinderen die nog niet kunnen klokkijken leren om langer in bed te blijven. Daarnaast kan de BC-100 ook gebruikt worden als een klok met wekker en heeft het een helderheid die in 7 standen kan worden ingesteld. Vertrouw op de veelzijdige mogelijkheden van de BC-100 slaaptrainer en geniet van een betere nachtrust voor het hele gezin. De slaaptrainer wordt geleverd met een micro-USB kabel, handleiding en een universele handleiding. Alecto Babycare staat bekend om haar doordachte en gebruiksvriendelijke producten van hoge kwaliteit, waar veel jonge ouders op vertrouwen.

8. Momo de Aap Slaaptrainer

Maak kennis met Momo, het nieuwe beste vriendje van jouw kindje! Momo is een schattige kinderwekker en slaaptrainer met een aapje er bovenop. Door de oogjes van Momo, die open of dicht zijn, begrijpt je kindje eenvoudig of het al op mag staan of nog even moet blijven liggen. Met Momo leert je kindje een gezond slaapritme aan, waar niet alleen hij of zij profijt van heeft, maar ook papa en/of mama! Momo is een veelzijdige klok met zowel een analoge als digitale weergave, handmatige instellingen en een alarmfunctie. Druk op het knopje van de digitale klok en het nachtlampje gaat aan, om na 30 seconden automatisch uit te schakelen. Houd het knopje 5 seconden ingedrukt en de oogjes van Momo gaan open of dicht. Als het tijd is om op te staan, opent Momo zijn ogen en klinken vrolijke junglegeluiden. Het volume van het alarm is instelbaar. Momo werkt op 3 AA-batterijen (niet inbegrepen). Kies voor Momo de Aap Slaaptrainer en Kinderwekker om een gezond slaapritme te bevorderen en maak van Momo het nieuwe vriendje van jouw kindje!

9. Sleepyy slaaptrainer

Als ouder van jonge kinderen herken je vast het verschil in slaap-waakritme tussen kinderen en volwassenen. De Sleepyy slaaptrainer biedt de oplossing! Deze schattige beer leert je kind op een speelse manier wanneer het tijd is om te gaan slapen en wanneer het tijd is om op te staan. Het kleurrijke display maakt het voor je kind eenvoudig om te zien of het al uit bed mag komen, zelfs als het nog niet kan klokkijken. Daarnaast functioneert de slaapwekker als nachtlampje met instelbare helderheid en een kindvriendelijk licht. Met de vergrendelingsfunctie voorkom je dat je kind de instellingen verandert. Ontdek de 5 voordelen van de Sleepyy Slaaptrainer Beer: wekker en nachtlampje in één, 7 helderheidsniveaus, dimfunctie, eenvoudige bediening en de mogelijkheid om de instellingen te vergrendelen.

10. MOONIE’S® Wiggles de slaaptrainer 

Soms hebben kinderen moeite met het begrijpen van het dag- en nachtritme. Ze worden wakker en denken dat het tijd is om op te staan, terwijl ze eigenlijk nog even in bed moeten blijven liggen. Met Wiggles, de schattige pinguïn, leren kinderen op een leuke en speelse manier tijdsbesef te ontwikkelen. Dit draagt bij aan een goede nachtrust voor zowel ouders als kinderen. Wiggles is eenvoudig te begrijpen voor kinderen door middel van gezichtsuitdrukkingen en het intelligente kleurensysteem. De multi-color lichtring, iconen en helderheid van het scherm communiceren met je kind. Gele kleur betekent 30 minuten voor het opstaan, groen betekent tijd om uit bed te gaan, blauw betekent 30 minuten voor het slapen gaan en geen licht betekent tijd om te gaan slapen. Met Wiggles krijg je een betere nachtrust en een vriend voor het leven. Wiggles voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en is voorzien van kinderbeveiliging.

Veelgestelde vragen slaaptrainer

 1. Vanaf welke leeftijd kan een slaaptrainer worden gebruikt? Slaaptrainers kunnen worden gebruikt vanaf het moment dat een kind begint te begrijpen en te reageren op visuele en auditieve signalen. Meestal wordt een slaaptrainer aanbevolen voor kinderen vanaf 2 jaar oud, wanneer ze de basisconcepten van tijd beginnen te begrijpen.
 2. Moet ik de slaaptrainer elke nacht gebruiken? Het gebruik van een slaaptrainer is afhankelijk van de behoeften van jouw kind. Sommige kinderen hebben mogelijk alleen in het begin wat begeleiding nodig bij het instellen van een slaaproutine, terwijl andere kinderen de slaaptrainer consistent nodig hebben als visuele herinnering. Het is aan jou als ouder om te bepalen wat het beste werkt voor jouw kind.
 3. Zijn slaaptrainers veilig voor kinderen? Ja, slaaptrainers zijn over het algemeen veilig voor kinderen. Ze zijn speciaal ontworpen met de veiligheid van kinderen in gedachten. Zorg er wel voor dat je een slaaptrainer kiest die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en volg altijd de instructies van de fabrikant.
 4. Hoe lang duurt het voordat een slaaptrainer effect heeft? Het duurt meestal een paar weken voordat een slaaptrainer effect heeft. Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven met het gebruik van de slaaptrainer. Na verloop van tijd zal je kind de slaaproutine associëren met de signalen van de slaaptrainer en zal het gemakkelijker worden om een regelmatig slaappatroon te volgen.
 5. Kan een slaaptrainer helpen bij slaapproblemen? Een slaaptrainer kan zeker helpen bij slaapproblemen, vooral bij kinderen die moeite hebben met het volgen van een slaaproutine of angstig zijn in het donker. Het biedt structuur, visuele herinneringen en een gevoel van veiligheid. Als jouw kind echter ernstige slaapproblemen heeft, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een kinderslaapspecialist.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare