Watertafel

De beste watertafel kopen? Dit zijn onze tips!

Watertafels zijn fantastische speelgoedopties voor kinderen, zowel binnen als buiten. Deze speciale tafels bieden een interactieve en vermakelijke manier voor kinderen om met water te spelen. Ze zijn ontworpen met verschillende functies en accessoires, waardoor kinderen hun verbeelding kunnen gebruiken en plezier kunnen beleven terwijl ze experimenteren met water. In dit artikel geven we je de top 10 watertafels die beschikbaar zijn in Nederland.

Wat zijn de voordelen van een watertafel?

Watertafels hebben talloze voordelen voor de ontwikkeling van kinderen. Ten eerste stimuleren ze de sensorische en motorische vaardigheden. Kinderen kunnen met hun handen in het water spelen, objecten vasthouden en ze laten drijven of zinken. Dit helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en hand-oogcoördinatie. Bovendien kunnen watertafels ook de cognitieve ontwikkeling bevorderen, omdat kinderen concepten als oorzaak en gevolg en de eigenschappen van water leren begrijpen.

Een ander voordeel van watertafels is dat ze kinderen de mogelijkheid geven om sociale interactie te ervaren. Kinderen kunnen samen spelen, samenwerken en communiceren terwijl ze genieten van het spelen met water. Dit stimuleert de sociale vaardigheden en helpt kinderen om te leren delen, onderhandelen en samen te werken.

Oké, en waarop moet ik letten bij de aankoop van een watertafel?

Bij het kiezen van een watertafel zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is het essentieel om te kijken naar de leeftijdsaanbevelingen van de watertafel. Sommige watertafels zijn specifiek ontworpen voor jongere kinderen, terwijl andere meer geschikt zijn voor oudere kinderen. Zorg ervoor dat de watertafel past bij de leeftijd en vaardigheidsniveau van je kind.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte en het formaat van de watertafel. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal kinderen dat ermee zal spelen, kun je kiezen voor een compacte watertafel of een groter model. Zorg ervoor dat de watertafel voldoende ruimte biedt voor meerdere kinderen om comfortabel te spelen.

Tips 

Watertafels zijn de perfecte keuze voor kinderen om in de zomer buiten te spelen en van de zon te genieten. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat ze veilig en beschermd blijven tegen de zonnestralen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig kunnen genieten van buitenspelen in de zon:

 1. Bescherming tegen de zon: Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF en kleed je kinderen in lichte, ademende kleding die hun huid bedekt. Zoek schaduwrijke plekken om te spelen.
 2. Hydratatie: Zorg ervoor dat je kinderen voldoende water drinken tijdens het spelen. Bied verfrissende snacks aan die veel water bevatten.
 3. Tijdstippen om te spelen: Vermijd de heetste uren van de dag en moedig regelmatige pauzes aan.

De uitslag: De 10 beste watertafels van 2023

1.Little Tikes Piratenboot – Watertafel

Schip Ahoy! Bereid je voor op een spetterend avontuur met de Little Tikes Piratenboot Watertafel. Deze watertafel zorgt voor urenlang waterplezier! Inclusief twee speelfiguren, een water spuitende haai, een waterkanon met verbeterde pomp, een op te halen anker en een constant stromende fontein. Laat je verwonderen terwijl je het water in beweging houdt met de pomp of door water te gieten in het kraaiennest, wat alles laat draaien. De tollen zorgen voor een waterstroom in het schip, waardoor drijvende voorwerpen bewegen. Kinderen kunnen mikken en water spuiten met het waterkanon, het roer draait en het anker gaat omhoog en omlaag door te zwengelen aan het handvat. Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

2. Rockerz Outdoor Watertafel

Geniet van het kijken naar je kinderen terwijl ze buiten spelen en tegelijkertijd hun basisvaardigheden ontwikkelen met de Rockerz Outdoor Watertafel. Deze veelzijdige speeltafel kan gevuld worden met zand en bevat accessoires zoals vormpjes, schepjes, bootjes, emmertjes en meer! De watertafel is eenvoudig te monteren en klaar voor direct gebruik. Laat je kinderen genieten van urenlang speelplezier terwijl ze leren en ontdekken.

Deze watertafel stimuleert de hand-oog-coördinatie en het verbeeldingsvermogen van kinderen, terwijl ze samen spelen en speelgoed delen. Het lichte en duurzame ontwerp van de tafel maakt het gemakkelijk te monteren en veilig in gebruik. Experimenteren met zand en water stimuleert creativiteit en helpt kinderen concepten zoals textuur, consistentie en actie-reactie te begrijpen.

3. Step2 Rushing Rapids Watertafel

Met de Step2 Rushing Rapids Watertafel kunnen kleintjes zich vermaken met een opwindend waterspel. Deze watertafel biedt een 2-laags watervalspel, waar kinderen water kunnen scheppen met emmertjes en in het kleine bassin kunnen gieten. Het waterdoolhof komt tot leven wanneer het water door de glijbaan stroomt. Het spel van oorzaak en gevolg zal peuters bezighouden terwijl ze spelen met de meegeleverde accessoires. De Rushing Rapids watertafel is een geweldige manier om de dag spelend door te brengen.

De watertafel bevordert interactief spel met meerdere peuters en bevat accessoires zoals speelballen en zeedieren, die de fijne motoriek stimuleren. De lekvrije afvoerplug zorgt ervoor dat het water binnen blijft tijdens het spelen en maakt het eenvoudig om het water af te voeren wanneer het speelplezier voorbij is. Gemaakt van sterk en duurzaam EverTough™ kunststof, is de watertafel gemakkelijk te onderhouden en biedt het langdurig speelplezier.

4. Oemmie Zand- en Watertafel

Houdt jouw kleintje ervan om met water te spetteren en prachtige zandkastelen te bouwen? Met de Oemmie Zand- en Watertafel kan jouw kind eindeloos genieten van speelplezier met zand én water! Met 3 verschillende compartimenten kunnen water en zand gemakkelijk gescheiden en gecombineerd worden. Deze verhoogde watertafel zorgt ervoor dat je kind op de perfecte hoogte kan spelen en creatief kan zijn, zonder een rommeltje te maken. Het is een win-win situatie voor zowel jouw kind als voor jou!

De Oemmie Zand- en Watertafel biedt eindeloos speelplezier met 3 compartimenten en wordt geleverd met een 24-delige accessoireset. Door water en zand te combineren kunnen kinderen niet alleen met water spelen en de accessoires gebruiken om het water verschillende wegen te laten volgen, maar ook prachtige zandkastelen bouwen!

5. Little Sprouts Aqua Station

Zomerse dagen met kleine kinderen kunnen nu nog leuker worden met de Little Sprouts Aqua Station. Het perfecte speelgoed voor in de tuin, waarmee jouw kinderen urenlang kunnen genieten van waterpret. Deze watertafel en zandtafel in één biedt het ideale speelplezier voor warme dagen.

Met de Little Sprouts Aqua Station haal je het strand naar je eigen tuin. Jouw kinderen kunnen veilig spelen zonder risico’s, want de tafel bevat geen kleine of scherpe onderdelen en is niet diep genoeg om in te verdrinken. Terwijl ze spelen, kunnen ze ook heerlijk afkoelen in het water.

6. Sitl for you Watertafel

De Sitl for you Watertafel is een bron van plezier voor kinderen. Met maar liefst drie verdiepingen zorgt deze watertafel voor een overstroming aan pret. Vul de bovenste bak met water en laat het via Willie de walvis, draairadjes en regendouches naar de onderste bak stromen. Perfect voor in de tuin of om mee te nemen naar het strand. Deze watertafel wordt geleverd met 16 zand- en waterattributen, waardoor er eindeloos veel plezier mogelijk is voor de kleintjes.

De Sitl for you Watertafel is inclusief 3 verdiepingen, 16 attributen, een stoeltje, 2 afvoerputjes, Willie de walvis en een regendouche-effect. Na installatie heeft de watertafel de afmetingen van 63 cm lengte, 43 cm breedte en 87 cm hoogte.

7. Little Tikes Spiralin’ Seas

De Little Tikes Spiralin’ Seas watertafel zorgt voor eindeloos speelplezier en stimuleert de fijne motoriek en fantasie van kinderen. Kijk hoe het water het rad laat draaien en de balletjes laat tollen! Deze dynamische watertafel garandeert urenlang speelplezier voor de kleintjes. De watertafel wordt geleverd inclusief vijf balletjes en een beker.

De watertafel heeft een capaciteit van 25 liter water (niet inbegrepen) en vereist montage. Met afmetingen van 80.01 cm (hoogte) x 73.66 cm (breedte) x 74.93 cm (diepte) is de tafel gemaakt van kunststof en weegt 5.47 kg.

8. Feber Zand en Watertafel

Met de Feber Zand en Watertafel kunnen kinderen eindeloos spelen en kliederen. De tafel wordt geleverd met 2 verwijderbare basins, waardoor ze gemakkelijk bijgevuld en schoongemaakt kunnen worden. Inclusief een grote beker, vergiet en 2 vormpjes (een ster en een vis) voor extra speelmogelijkheden. De tafel heeft 2 deksels om het zand en water te beschermen en om een groter speelgebied te creëren. Met een capaciteit van maximaal 15L water en een maximumgewicht van 30 kg biedt deze tafel volop speelplezier. De afmetingen zijn 75 x 56 x 52 cm (L x B x H). Geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

9. Basic Summertime Zand-Watertafel

De Basic Summertime Zand-Watertafel is een geweldige speeltafel voor de kleintjes. Met een afmeting van 38,5 x 38,5 x 58,5 cm is hij perfect voor kinderen vanaf 18 maanden. De tafel wordt geleverd met een uitgebreide set accessoires, waaronder 2 schepjes, een harkje, gieter, 3 zandvormpjes, waterscoop, waterwiel, waterrad en 2 vlaggen. De tafel is eenvoudig in elkaar te zetten en biedt eindeloos speelplezier. Laat de zomerpret maar beginnen!

10. Pilsan Zand- en Watertafel

Met de kleurrijke en uitnodigende Pilsan Zand- en Watertafel houd je jouw kinderen actief en creatief bezig. Deze veelzijdige speeltafel kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: vul hem met water op een hete zomerdag en je kindje kan lekker spetteren, of vul hem met zand voor eindeloos speelplezier met schepjes en het bouwen van zandkastelen. Met een stevige constructie die tegen een stootje kan, is deze tafel perfect voor binnen- en buitengebruik. De tafel is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met 9 accessoires, waaronder een brug, paleis en bootjes. Laat je kindje genieten van een dag vol speelplezier!

Veelgestelde vragen watertafels

 1. Zijn watertafels veilig voor kinderen? Ja, watertafels zijn over het algemeen veilig voor kinderen. Het is echter belangrijk om altijd toezicht te houden op jonge kinderen tijdens het spelen met water.
 2. Kan ik een watertafel ook binnen gebruiken? Ja, veel watertafels kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Let echter op de vloer en zorg ervoor dat deze waterbestendig is of leg een beschermende ondergrond.
 3. Kan ik de watertafel leeg laten lopen na het spelen? Ja, het is aan te raden om de watertafel na het spelen leeg te laten lopen. Dit voorkomt dat stilstaand water langdurig blijft staan, wat kan leiden tot bacteriegroei. Laat het water weglopen en reinig de watertafel regelmatig volgens de instructies van de fabrikant.
 4. Zijn watertafels geschikt voor alle leeftijden? Watertafels zijn over het algemeen geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar oud. Jongere kinderen kunnen genieten van het gevoel van water en eenvoudige spelactiviteiten, terwijl oudere kinderen meer complexe spellen en interacties kunnen hebben met de watertafel.
 5. Kan ik de watertafel in de winter buiten laten staan? Het wordt aanbevolen om de watertafel in de winterperiode binnen op te bergen. Blootstelling aan lage temperaturen en vorst kan het materiaal van de watertafel beschadigen. Zorg ervoor dat je de watertafel goed schoonmaakt en droogt voordat je deze opbergt.

Meer inspiratie voor babyspullen in huis?

 • Boxkleed
 • Babynestje
 • Babykamer
Beste voor Baby
Logo
Compare items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Compare